Kolding Netavis

Indsamlingsevent til sydjyske prostituerede

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

18. oktober er international Antitrafficking Day, og her går Nicolai Biograf og Ami Ami sammen om at sætte fokus på menneskehandlens ofre med film og indsamling.

Den 18. oktober er det international Antitrafficking Day, og det markerer Nicolai biograf og organisationen Ami Ami, som laver opsøgende arbejde blandt udenlandske prostituerede i Syddanmark. Det skriver Nicolai Biograf i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen er formand for Ami Ami, som får midler fra handleplanen mod menneskehandel til at lave opsøgende arbejde på bordellerne i Syddanmark. Men ofte står organisationen med et konkret pengebehov til medicin, tøj og andre fornødenheder samt flybilletter hjem til nødstedte kvinder.

– Vi må alene anvende de penge, vi får til opsøgende arbejde. Derfor skal vi selv samle penge til kvinder som måtte have et akut behov for hjælp. Nu benytter vi Antitrafficking Day som en anledning til at gøre det, fortæller Karina Lorentzen i pressemeddelelsen.

Markeres med film

Selve dagen markeres med, ”Wonderful Copenhagen”, som er en spillefilm bygget på virkelige hændelser. Filmen handler om danskeren Tanja, der møder den østeuropæiske Mila, som er fanget mellem polske bagmænd og en ubarmhjertig dansk alfons og viser en skyggeside af København, som man ikke umiddelbart lægger mærke til.

Forud for filmen, vil Karina Adsbøl, ligestillingsordfører for DF, indlede aftenen. Herefter vil de opsøgende medarbejdere fra Ami Ami fortælle om arbejdet på de syddanske bordeller i en form for speeddating i cafeen. Undervejs vil Ami Ami samle ind for dem, som har lyst til at give et bidrag.

Daglig leder af Nicolai biograf, Mette Balsby, siger:

– Jeg fattede straks interesse, da Karina henvendte sig til mig med idéen om at lave noget sammen på Antitrafficking Day. Film er et godt udgangspunkt for dialog, fordi man kan komme i dybden med noget på flere planer, og når det som her giver mening at kombinere det med noget socialt, har vi jo et spændende koncept.”

Nicolai biograf bidrager selv til den gode sag ved at tilbyde en billigere billetpris end normalt, nemlig 75 kr. pr. styk. mod normalt 85 kr. for ikke premierefilm.

Billetter kan købes på biografens hjemmeside på www.nicolaibio.dk. Eventuelle bidrag til Ami Ami kan indbetales på mobile pay nr. 73 526.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel