Kolding Netavis

Stor tillid til politiet her i området

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En ny rapport peger på, at indbyggerne i Sydøstjyllands politikreds i høj grad tror på, at politiet står klar til at hjælpe dem, hvis de får brug for det.

Langt de fleste indbyggere i Sydøstjylland føler sig grundlæggende trygge i deres nabolag, og de har samtidig stor tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de får brug for det. Det viser rapporten Tryghedsundersøgelse 2022, som Justitsministeriet har offentliggjort, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Blandt borgerne i Sydøstjyllands politikreds svarer 88,6 procent, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det er lidt højere end gennemsnittet på landsplan, hvor andelen er 86,7 procent.

-Undersøgelsen tegner et klart billede af, at langt de fleste indbyggerne stoler på, at politiet nok skal være der for dem, når det er nødvendigt. Sådan skal det også være, men det er vi selvfølgelig stolte af,” siger politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi.

Undersøgelsen, der er besvaret af 25.796 personer landet over, har også til formål at klarlægge, hvordan tryghedsfølelsen er hos indbyggerne i Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel