Kolding Netavis

Konferencekok fra Kolding vinder EM

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Hotel Vejlefjord.

Danmarksmesteren Rikki Raahauge, der bor i Kolding og arbejder hos Hotel Vejlefjord, er nu europamester. -Det er en vigtig personlig sejr, fortæller han.

Rikki Raahauge fra Kolding er løbet med sejren i europamesterskaberne for konferencekokke, Copper Skillet, hvor han har repræsenteret Danmark i juniorkategorien for kokke under 26 år.

Sejren kommer, efter at han tidligere på året blev danmarksmester i samme disciplin. Året 2023 skriver sig dermed ind som det absolut største i den 25-årige koks karriere, fortæller han.

-Jeg er super glad og stolt. Jeg har været virkelig nervøs, så det er en kæmpe forløsning at vinde titlen. Det skal stadig lige synke ind, fortæller Rikki Raahauge i en pressemeddelelse.

HVF 2304 4k
Rikki Raahauges vinderbillede efter at være løbet med sejren i europamesterskaberne for konferencekokke, Copper Skillet, hvor han har repræsenteret Danmark i juniorkategorien. Foto: Hotel Vejlefjord.

Til daglig er kokken tilknyttet spa- og konference hotellet Hotel Vejlefjord på fjerde år – og det er til stor glæde for hotellets direktør, Flemming Jakobsen:

-Vi er vildt stolte over at kunne præsentere en mesterkok som Rikki, der lever fuldt op til vores bestræbelser på alle niveauer. Hans mod på udfordringer og evne til at levere velsmag, også i pressede situationer, oplever vi hver dag. Det er guld værd for vores hotel, der har en hastigt voksende gæsteliste, siger Flemming Jakobsen.

Et kvarters freestyle

Kokke er vant til at præstere under pres, men Copper Skillet-konkurrencen har stillet særligt store krav til deltagerne. På kun et kvarter har de skullet freestyle en hovedret med kun få råvarer og redskaber til rådighed. Retten skulle serveres på to tallerkener – en til dommerne og en til skue for 150 konferencegæster.

-Det var nervepirrende ikke at vide, hvilke råvarer jeg ville blive præsenteret for. Min spidskompetence er fisk, så jeg var lykkelig for at se det blandt råvarerne. Jeg valgte at fokusere på at gøre retten simpel og lækker frem for at slå et stort brød op. Jeg har lært at stole på mig selv under pres, hvor jeg normalt har et stærkt team i ryggen, fortæller Rikki Raahauge.

-Rikkis sejr og gåpåmod motiverer også køkkenets andre ansatte på Hotel Vejlefjord. Sammen har de løftet gæstetilfredsheden med madens kvalitet markant det seneste år, siger hoteldirektør Flemming Jakobsen.

Klar til verdensmesterskaberne

Rikki Raahauge skal til april forsvare Danmark i juniorkategorien i verdensmesterskaberne for konferencekokke i New Jersey, hvor konkurrencen bliver en tilsvarende freestyle på tid.

-Jeg er ekstremt nervøs, men jeg glæder mig også til at kaste mig ud i det og bare stole på min intuition, faglighed og glæde ved madlavning. Og så har jeg heldigvis god opbakning fra familie, venner og min arbejdsplads, lyder det fra mesterkokken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel