Kolding Netavis

Boligforening kommer for femte år ud med overskud

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: ALFABO.

Det er endnu engang lykkedes ALFABO at holde administrationsomkostningerne nede – og dermed også huslejen i ro. I ALFABO arbejdes der konstant på at gøre driften så effektiv, så beboerne får mest muligt ud af deres husleje.

Under boligselskabets årlige repræsentantskabsmøde kunne bestyrelsesformand Bent Jacobsen og direktør Erik Lønne Gottfredsen glade og tilfredse præsentere årets resultat. Det er endnu engang lykkedes at holde administrationsomkostningerne nede – og dermed også huslejen på lavest mulige niveau.

Administrationsbidraget pr. bolig var i 2023 på 2.999 kroner, hvilket er væsentligt mindre end landsgennemsnittet på 5.223 kroner – ifølge Landsbyggefonden. Desuden er afdelingernes gennemsnitlige effektivitet på 90 procent.

-Det viser os, at ALFABO drives effektivt, og at der er stor fokus på omkostningerne, fortæller Erik Lønne Gottfredsen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at det at være selvstændig og lokal betyder, at ALFABO bedre kan tilpasse service til de omgivelser og kommuner, hvor boligorganisationen er i.

Femte år med overskud

Udover et lavt administrationsbidrag og høj effektivitet kom ALFABO for 5. år i træk ud med sorte tal på bundlinjen.

-Det er et meget tilfredsstillende resultat, som vi er stolte af. Vi driver en meget omkostningsbevidst administration til glæde for vores mange beboere, siger Erik Lønne Gottfredsen.

-For ALFABO er det vigtigt, at vi kan tilbyde boliger af høj kvalitet til særdeles konkurrencedygtige priser og boliger, som alle har råd til at bo i. Derfor glæder det mig, at vi holder os til den kurs, vi har sat. Højest mulig bokvalitet til den lavest mulige leje, tilføjer formand for ALFABO, Bent Jacobsen.

Nye byggerier og renoveringsprojekter

På repræsentantskabsmødet blev ALFABOs mange nye byggerier og renoveringsprojekter fremhævet. Frem mod 2028 skal ALFABO bygge og renovere for 1.750 mia. kr. Der er blandt andet renoveringsprojekter i gang i Munkebo, Korshusene, Lindehaven og Kløvervej. Og i løbet af de næste måneder er der indflytning i nye og attraktive boliger i Jægergårdsparken i Hedensted Kommune og seniorbofællesskabet Bøgeparken i Christiansfeld. Desuden er der nye byggerier på vej i Kolding, Grindsted, Løsning, Ølholm og Stenderup.

-Vi skal bygge gode boliger. Vi skal skabe gode, stærke fællesskaber. Og så skal vi selvfølgelig blive ved med at skue fremad og være på udkig efter nye samarbejdsmuligheder, slutter Bent Jacobsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel