Kolding Netavis

Kolding midtby – for det første…

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Nikolaj Steffenauer. Privatfoto.

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA Kolding), politisk leder, Vestervænget 1a, 6000 Kolding.

Debatten om bymidten vækker følelser, men lad os se på fakta. Byer som Vejle, Køge og Hillerød, har vist, at velafbalanceret trafik kan drive vækst og udvikling.

Biltrafik giver let adgang til butikker og virksomheder. Det tiltrækker kunder og skaber livlighed, som i Hillerød, hvor let trafikadgang til Slotssøen og butikker har bidraget til en blomstrende handelszone.

Turisme stiger i byer med biltrafik i centrum. Besøgende kan let udforske attraktioner og handle. Trafik kan forbinde samfundet og styrke lokaløkonomien. Det gør det nemt for folk at shoppe rundt og støtte en bred vifte af forretninger.

Selvfølgelig kræver det afbalanceret planlægning. Overdreven trafik kan skade miljøet og livskvaliteten. Derfor foreslår jeg at vi åbner Brostræde for biler for at lette bilernes adgang på tværs af midtbyen. Vi har netop været vidne til hvor svagt vi står trafikalt da Buen var lukket.

Ydermere kunne vi kigge på om første del af gågaden i Jernbanegade skulle ændres til gågadeZONE i stedet i dagtimerne for at tilfører butikkerne og dermed byen ekstra liv.

Lad os huske, at biltrafik i bymidten ikke er en hindring, men en mulighed for vækst og udvikling. Sammen kan vi forme vores byer til at trives med trafik og trives som blomstrende handelscentre.

Kom ned til kulturnatten på fredag og snak med mig om Koldings udvikling. Vi står i LAs pavillion hvor man også kan deltage i quiz og dreje på lykkehjul.

Kolding kan godt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel