Kolding Netavis

Grundlovsdag i børnehøjde

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Tirsdag den 5. juni fejrer Nicolai for børn Grundlovsdag for børn i Legeparken med en helt række spændende aktiviteter – fra folkemusik til at lave dit eget genbrugspapir.

Den 5. juni vil der traditionen tro være grundlovstaler for alle de voksne landet over, men ikke i Legeparken i Kolding – for her rykker Nicolai for børn ind og holder Grundlovsdag for børn i tidsrummet 11.00 til 16.00.

Dagen bliver åbnet af borgmester Jørn Pedersen, og ved samme lejlighed bliver den nye legeborg, der er en miniatureudgave af Koldinghus, designet af det prisvindende firma Monstrum, indviet.

Det skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

Festligheder resten af dagen

Resten af dagen vil parken emme af liv og festligheder, når du blandt andet kan lave genbrugspapir af gamle bøger, teste hvor god du er til at sortere affald, være med til at gøre Den Lange Historie meget længere eller lave isskulpturer i workshoppen Ice for Kids, det hele lavet i samarbejde med lang række lokale aktører.

Billedskolen Nicolai byder indenfor til en workshop, hvor du skal lave aftryk af din hjerne, Dansk Rakkerpak kommer og spiller deres forestilling ”Rickshaw” og MGK elever fra Kolding Musikskole spiller folkemusik flere gange i løbet af dagen.

Nicolai for børn har arrangeret et orienteringsløb med udgangspunkt i de 17 verdensmål, her skal du finde poster i Legeparken og løse opgaver ved de forskellige poster.

– Grundlovsdag for børn handler om børns rettigheder, drømme og ønsker for fremtiden – derfor sætter vi også fokus på de 17 verdensmål, fortæller kulturformidler i Nicolai for børn, Kristina Høier og fortsætter; – det er også en dag i familiens tegn, og Legeparken danner jo bare en skøn ramme for en familiedag.

Alle Legeparkens normale aktiviteter vil naturligvis være tilgængelige som normalt, og der er mulighed for at købe lækkerier i kiosken Bamsehuset hele dagen.

Program

11.00-11.30 Åbnings tale ved borgmesteren
Åbning af legeborg designet af prisvindende Monstrum

11.30-12.10 Folkemusik ved Musikskolen MGK

11.30-16.00 Workshops rundt i parken åbner
Kolding Bibliotekerne ”Lav dit eget genbrugspapir af gamle bøger”
Stads arkivet: ”Børneliv før og nu”.
Kolding Renovation: ”Sorteringsleg”
Billedskolen Nicolai:” Mig og min hjerne Workshop”
Den lange historie v. Mette Jensen
Nicolai for børn: ”Mission 17 verdensmål”

13.00-16.00 Ice for kids v. Søren Cip Nielsen – Ice team

13.00-13.40 Folkemusik ved Musikskolen MGK

14.00-14.40 ”Rickshaw” teater ved Dansk Rakkerpak

15.00-15.40 Folkemusik ved Musikskolen MGK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel