Kolding Netavis

Første spadestik taget: 215 meter rørlagt vandløb frilægges

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her tager Jørn Chemnitz (SF) første spadestik. Fra højre mod venstre ses Helge Paulin og Jens Christian Lauritsen fra Grøn i Vamdrup. Privatfoto.

Det nye vandløb i Bastrup i udkanten af Vamdrup lægges ved siden af det rørlagte vandløb.

Forleden blev første spadestik taget til frilægning af en 215 meter lang strækning af Skovborglund Å i Bastrup ved Vamdrup. Det gælder arealet ved Ballegårdsvej 17.

Spadestikket blev taget af udvalgsformand Jørn Chemnitz (SF) fra byrådet i Kolding. Bag initiativet til frilægning af åen er taget af Helge Paulin. Foruden Jørn Chemnitz deltog blandt andre Jens Christian Lauritsen og Helge Paulin fra Grøn i Vamdrup i arrangementet.

Skovborglund Aa 02
Det rørlagte vandløb, der ønskes frilagt, ligger på arealet, der er markeret med en rød prik. Foto: Kolding Kommune.

Om projektet

Det nye vandløb lægges ved siden af det rørlagte vandløb, og med bunden i samme kote (tal, der angiver et punkts højde over et givet udgangsniveau, red.) som røret. Det eksisterende rør knuses eller afbrydes med fyld flere steder, således at det ikke kan føre vand.

Det nye åbne vandløb anlægges med skråningsanlæg, der ikke er stejlere end anlæg 1:1. Det nye vandløb får et let snoet forløb. Der vil eventuelt blive udlagt sten- og grusmateriale på bunden af det nye
vandløb for at skabe gode fysiske forhold for fisk og smådyr.

I den vestlige ende bevares 2-3 meter af det rørlagte vandløb, der kommer fra søen mod vest. Dette skal sikre, at vandspejlet i søen fortsat vil være i samme niveau.

Skovborglund Aa 01
Det rørlagte vandløb, der ønskes frilagt, er markeret med en rød streg. Foto: Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel