Kolding Netavis

Årets Håndboldforening 2021 findes i Vamdrup

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Morten Langvad (tv) modtager prisen på vegne Vamdrup IF af formand for Dansk Håndbold Forbund Morten Stig Christensen og konsulent for Tress Jan Wagner. Foto: Allan Jensen/DHF.

Håndboldklubbernes ekstraordinære gåpåmod under corona var temaet til Årets Håndboldforening 2021. Lørdag blev Vamdrup Håndbold IF kåret som vinder for deres indsats.

Håndboldforeninger i hele landet har kæmpet bravt for at bevare klubfællesskabet gennem corona-krisen, og det har medført alt fra alternative online- og udendørstræninger til kreative arrangementer gennem de sociale medier.

Lørdag var det temaet, da Årets Håndboldforening 2021 skulle kåres til Håndboldens Dag.

Og i Vamdrup kan de glæde sig over, at være Årets Håndboldforening 2021. Her har de været særligt kreative, ihærdige og alsidige i Vamdrup IF Håndbold, og derfor kunne de lade sig kåre som vinder. Her fik de overrakt et gavekort på 20.000 kroner til sportudstyr fra Tress, blomster, en Othello-lagkage og anerkendende ord.

-Vamdrup IF Håndbold har haft en alsidig og kreativ indsats med både virtuelle og fysiske aktiviteter, så deres medlemmer har kunne være sammen hver for sig. Deres indsats er nået helt ud til medlemmer og samtidigt rakt ud til lokalmiljøet i Vamdrup med eksempelvis O-løb i for hele byen eller VM-tips på Facebook, fortæller Betina Lyng Bjerre, formand for bredde- og udviklingsudvalget i Dansk Håndbold Forbund, i en pressemeddelelse.

-Deres indstilling viser, at trænere og ledere har haft en essentiel plads i at lykkedes med at bevare fællesskabet. De er rygraden i dansk håndbold, og der skal lyde en stor tak for engagementet, indsatsen og kreativiteten i en svær og anderledes tid.

Fællesskabet får endnu mere spilletid

I Vamdrup IF Håndbold endte fællesskabet i centrum, da myndighederne gjorde det forbudt at mødes til håndbold. Det krævede nogle særdeles kreative tanker at løfte et fællesskab på tværs af årgange og kasketter og uden håndbold og fysisk kontakt. Men selvom corona-krisen heldigvis ser ud til at være slut håndboldmæssigt, så er de ikke færdige med at dyrke fællesskabet, fortæller Morten Langved, der er børnetræner og bestyrelsesmedlem i Vamdrup IF Håndbold:

-Vi har besluttet, at den her sæson skal være i fællesskabets tegn. Vi har heldigvis en stor flok, som brænder for vores fællesskab, og de er tilbage i klubben. Men vi har også en ekstra opgave nu i at få de sidste op af sofaen og tilbage til fællesskabet, siger Morten Langvad.

Det er dog ikke alene fællesskabet, Morten Langvad og resten af Vamdrup IF Håndbold har (haft) fokus på. De har også brugt tiden på at starte nye skoleforløb op, som åbner deres forening over for nye børn og unge. Så trods vanskelige kår har den sydøstjyske håndboldklub fået det bedste ud af det og holdt liv i et i forvejen stærkt fællesskab.

Dansk Håndbold Forbund håber, at Vamdrup IF Håndbolds initiativer og indgangsvinkel kan være en inspiration til fremtidige projekter og til andre foreninger i hele Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel