Kolding Netavis

Chefsygeplejerske vender hjem til Sygehus Lillebælt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Linda Thisgaard er blevet ansat som chefsygeplejerske på Akutafdelingen og Medicinske Sygdomme på Kolding Sygehus. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen, Sygehus Lillebælt.

Linda Thisgaard er pr. 1. september 2023 ansat som chefsygeplejerske på Akutafdelingen og Medicinske Sygdomme på Kolding Sygehus under Sygehus Lillebælt.

I det nye job bliver Linda Thisgaard en del af et ledelseshold, der i forvejen tæller cheflæge Anne Friesgaard Christensen og chefsygeplejerske Jannie Falk Bjerregaard. Linda Thisgaard og Jannie Falk Bjerregaard får dermed samme funktion, men vil dele opgaverne i begge de to afdelinger imellem sig.

-Vi bliver to chefsygeplejersker, der skal koordinere vores arbejde, gå samme vej, og som skal spille hinanden gode som ledere. Det tiltalte mig meget ved den her stilling, siger hun i en pressemeddelelse.

51-årige Linda Thisgaard kommer fra et job som afdelingsleder for længerevarende borgerforløb i Haderslev Kommune, som hun besatte i oktober 2020. Men før det var hun i seks år oversygeplejerske – nu kaldet chefsygeplejerske – på Øre-, Næse- og Halsafdelingen og Øjenafdelingen på Sygehus Lillebælt.

-Jeg kender Sygehus Lillebælt rigtigt godt. Jeg er vokset op med de værdier, vi har her på sygehuset. Med et særligt fokus på patienten, på at levere excellence i sygeplejen og på at samarbejde om opgaven på bedste vis. På Sygehus Lillebælt er vi gennemsyrede af altid at gøre det bedste for patienten og gøre os umage – det matcher mit faglige DNA, fortæller hun.

Fremme det tværfaglige arbejde

Linda Thisgaard er især optaget af fremme det tværfaglige arbejde, hvor afdelinger og medarbejdere samarbejder på tværs – til gavn for patienten – men hvor også samarbejdet med kommuner og regioner er så stærkt som muligt.

-Det er vigtigt, at vi leverer de bedst mulige patientforløb på tværs af grænserne, og at vi nedbryder siloerne. Det kræver, at vi løser opgaverne sammen med for eksempel kommunerne, men også at vi flytter grænserne for, hvor vi løser opgaverne. Og det kræver blandt andet, at vi er innovative og går nye veje, siger hun.

Hun er opvokset i Ikast og blev færdiguddannet sygeplejerske fra sygeplejeskolen i nabobyen Herning i 1995. Siden fik hun job på Vejle Sygehus, inden hun arbejdede som afdelingssygeplejerske på Aarhus Universitetshospital. Hun har derudover blandt andet gennemført en master i public quality og management fra Syddansk Universitet.

Midtjyden bor nu i Jelling med sin mand og to piger på henholdsvis 18 og 14 år. I fritiden læser hun bøger – gerne skønlitterære som krimier – ligesom hun nyder at gå ture, dyrke sport i naturen eller at bruge tiden på familien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel