Kolding Netavis

Værestedet fylder 30 år

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vækststedet på Fynsvej kan onsdag fejre sit 30 års jubilæum. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Værestedet Vækststedet fylder onsdag 30 år.

Onsdag den 17. august fejrer Vækststedet sit 30 års jubilæum.

Vækststedet har inviteret husets brugere og samarbejdspartnere til jubilæumsfesten.

-Værestederne kan noget helt særligt. Vækststedet er et frirum, hvor man kan komme, som man er, og hvor medarbejderne skaber trygge rammer for og sammen med brugerne af huset. Værestedet er et sted at komme til og fra, og det er en afgørende del af hele arbejdet med borgere i socialpsykiatrien.

Sådan beskriver Peter Thomsen, konstitueret afd.leder for værestederne, det smukke, gamle hus på Fynsvej, der gennem 30 år har dannet rammen for Vækststedet. Vækststedet har gennem 30 år skabt sociale fællesskaber for og sammen med brugerne af huset, og i dag fortsætter de med at forebygge ensomhed og skabe et skønt sted med plads til alle. Det vil Kolding Kommune sammen med Vækststedets brugere og samarbejdspartnere gerne fejre med et festligt jubilæum.

I dagens anledning vil borgmester Knud Erik Langhoff og brugerrådets formand holde tale. Det vil også være muligt at opleve festligt underholdning med Vækststedets eget band, og der vil senere på dagen være jubilæumsmiddag og koncert med Mathilde Falch.

Der er allerede nu mere end 100 tilmeldte til jubilæet, og Peter Thomsen ser sammen med medarbejderne og brugerrådet, som er demokratisk valgt blandt alle brugere af værestedet, frem til at byde velkommen til en festlig dag.

Vækststedet ligger på Fynsvej 54 har åbent seks dage om ugen. Sammen med tre andre kommunale væresteder er de en del af Center for bostøtte og væresteder. Man kan komme, når man har lyst og har brug for det.

Der er et tæt samarbejde med andre tilbud, både i socialpsykiatrien og på de andre væresteder i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel