Kolding Netavis

Bastian Buus vil udbygge Supercup-føring på Silverstone

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Porsche Motorsport.

Efter en suveræn sejr på Red Bull Ring er Bastian Buus klar til at fortsætte den benhårde kamp om Porsche Supercup-mesterskabet, når tredje afdeling afvikles på Silverstone den kommende weekend.

Der var i dén grad fart over feltet, da Bastian Buus i sidste uge sikrede sæsonens første Supercup-sejr i et nervepirrende ræs på Red Bull Ring i Østrig. Først på omgang 17 ud af 18 lykkedes det for den hurtige Porsche Junior og BWT Lechner Racing-kører at komme forbi rivalen Larry ten Voorde, hvilket både udløste en løbssejr og en ny mesterskabsføring.

Med 42 point dominerer Bastian Buus nu det prestigefyldte mærkemesterskab, som afvikles i forbindelse med Formel 1 og dermed sikrer over hundrede tusinde tilskuere på tribunerne, ligesom endnu flere følger ræsene på TV og via den officielle Formel 1-app. Det er dog kun to point, som adskiller Bastian Buus og den hollandske rival, og derfor har danskeren øjnene på et nyt topresultat i den kommende weekend, hvor endnu en afdeling afvikles på britiske Silverstone.

-Det siger sig selv, at motivationen høj efter sejren i sidste uge, som endda skete på holdets hjemmebane i Østrig. Nu handler det om at holde niveauet højt og bære det stærke moment videre til Silverstone. Ambitionen for weekenden er en sejr, men målet er først og fremmest at sikre point nok til at bevare og forhåbentlig udbygge føringen i mesterskabet. Sidste år var Silverstone udfordrende for os, særligt på grund af det svingende vejr, som resulterede i en uheldig kvalifikation. De lover også regn denne weekend, så al fokus er på kvalifikationen, hvor vi skal være klar på det rigtige tidspunkt og sikre den startposition helt oppe foran, som er så afgørende for de her løb. Udover dét har jeg en god fornemmelse for weekenden, for vi har haft nogle ret stærke testdage på banen forud for sæsonen, og vi er i det hele taget enormt godt forberedt, lyder det fra Bastian Buus i en pressemeddelelse.

Tredje afdeling af 2023-udgaven af Porsche Mobil 1 Supercup skydes i gang med træning fredag den 7. juli og efterfølges af kvalifikation lørdag den 8. juli, mens det 30 minutter lange sprintræs flages grønt søndag den 9. juli klokken 11.55 dansk tid. Porsche Mobil 1 Supercup bliver sendt på TV 3 SPORT og Viaplay samt på F1 TV og Eurosport, mens livetiming kan følges direkte på seriens website.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel