Kolding Netavis

Villy Søvndal går efter borgmesterposten i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Villy Søvndal (SF) går efter borgmesterposten i Kolding. Det kom frem på fredagens pressemøde. Foto: BlumePress.

Villy Søvndal går efter borgmesterposten i Kolding. Det oplyste han på et pressemøde fredag.

Villy Søvndal ser gerne sig selv som Koldings næste borgmester. Det meddelte han ved et pressemøde på Restaurant Skamlingsbanken fredag formiddag.

Artiklen fortsætter under billedet…

040920 Villy Soevndal SF 08 foto BlumePress scaled

Villy Søvndal ses her på pressemødet. Foto: BlumePress.

Meldingen kommer i kølvandet på, at Villy Søvndal for tre uger siden offentligt fortalte, at han gik med overvejelser om at gå ind i kommunalpolitik igen.

– Siden har jeg fået så mange positive tilbagemeldinger fra folk i Kolding. De har ringet til mig, skrevet til mig og stoppet mig på gågaden. Jeg er overvældet og faktisk lidt rørt over opbakningen, siger Villy Søvndal.

Udover at tale med Koldings borgere, har Villy Søvndal gennem de seneste uger også holdt møder med repræsentanter fra flere af byrådets øvrige partier.

– De politiske samtaler har givet mig indtryk af, at der er et ønske om en ny retning for Kolding. Og den melder jeg mig klar til at stå i spidsen for, siger han.

Opbakning til Søvndal

Formelt set er Villy Søvndal først spids- og borgmesterkandidat for SF Kolding, når medlemmerne har haft mulighed for at vælge ham på afdelingens generalforsamling den 19. september. Men på pressemødet i dag herskede ingen tvivl om, at Villy Søvndal har både bestyrelsen og byrådsgruppen stærkt bag sig.

– Jeg ser Villy som én af landets allermest visionære politikere. Så jeg er ikke i tvivl om, at han vil være den rette til at føre Kolding ind i en ny politisk tidsalder, siger gruppeformand Hans Holmer.

Artiklen fortsætter under billedet…

040920 Hans Holmer SF 06 foto BlumePress scaled

Hans Holmer (SF). Foto: BlumePress.

SF’s mærkesager i valgkampen bliver blandt andet at skabe en by fuld af liv, at gøre Kolding til en stærk børnekommune, at sikre en grøn omstilling, at styrke lokalsamfundene, at styrke Kolding som uddannelsesby og at sikre gode forhold for ældre, handicappede og udsatte.

Med på dagens pressemøde var desuden Koldings folketingsmedlem, Karina Lorentzen (SF) og byrådskandidat, Susanne Stenstrop Thorsen.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *