Vigtig kontrol af udenlandske lastbiler

Søndag 22. September 2019 18:55 366
Molle Lykke Nielsen (DF). Privatfoto. Molle Lykke Nielsen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), medlem af Teknik- og Klimaudvalget, Mosegyde 11, 6094 Hejls.

Teknik- og Klimaudvalget og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget besluttede i december 2018, at sætte ind mod ulovlig parkering af lastbiler i Kolding kommune.

Det har virket. Udviklingen er gået i den helt rigtige retning, og antallet af ulovlige parkeringer er faldet kraftigt.

Cityassistenterne har haft mange gode og konstruktive dialoger med chauffører fra forskellige lande, men også mange dialoger med chauffører, der har kørt for lokale firmaer. Chaufførerne har taget godt imod de informationer, de har fået, og cityassistenterne har ikke haft gengangere af chauffører, der har parkeret ulovligt. Cityassistenterne beretter, at det efterhånden er sjældent, at de ser, at der parkeres ulovligt.

Der blev den første måned i 2019 givet 28 afgifter og uddelt foldere om alternative parkeringsmuligheder. Der er siden den 24. marts 2019 givet 6 afgifter.

For kontrol med velfærdsfaciliteter og behov herfor har forvaltningen rettet henvendelse til transportvirksomheder, der indenfor de seneste år har ansøgt om tilladelse til at opføre velfærdsfaciliteter til deres chauffører. De faciliteter, der er givet tilladelse til, er køkkener, toiletter, bad, vaskerum samt opholds- og hvilerum.

Fordi kontrollen har virket og der nu kun gives én afgift om måneden, i forbindelse med kontrollen, har et flertal i Teknik- og Klimaudvalget besluttet, at ændre kontrollen til at være stikprøvekontrol.

Det har vi gjort for at bruge Kommunens medarbejdere så fornuftigt som muligt. Vi se på resultatet igen om seks måneder, for vi vil fastholde den gode udvikling, hvor ulovlige lastbilparkeringer stoppes.

Tags