Kolding Netavis

Vi vil ikke Sørens sparekatalog

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Villy Søvndal (S). Privatfoto.

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), Gl. Bjert 39C, 6091 Bjert, Poul Fremmelev (S), Iben Lehmann Rasmussen (SF) og Folmer Krogh (S), alle medlemmer af seniorudvalget.

I alle udvalg i kommunen bliver der i øjeblikket lavet det forberedende arbejde for et budget for næste år. En del af opgaven er at få udgifter og indtægter til at nå hinanden, så vi undgår den situation, Kolding kom i i 2019 med kæmpebesparelser til følge på alle velfærdsområder.

Der er i den forbindelse stor debat om forslagene i det sparekatalog, som seniorforvaltningen med udvalgsformand Søren Rasmussen for bordenden har udarbejdet bl.a. med lukning af en række tilbud og brugerstyrede huse.

Vi vil i den sammenhæng gerne sige meget klart, at vi ikke støtter og ikke kommer til at støtte en række af de forslag der ligger i Sørens sparekatalog. Vi er tilhængere af tilbud der bringer mennesker sammen om fælles aktiviteter og samvær.

Det undrer os, at udvalgsformanden, der jo ellers flittig citerer andres påståede holdninger, ikke loyalt har redegjort for det.

Vi påtager os selvfølgelig den opgave at lave et sammenhængende budget. Alt andet er dybt uansvarligt. Vi mener der er helt andre veje at gå end Sørens sparekatalog og her blot en oversigt over nogle af dem.

1.Seniorområdet i Kolding har et meget højt sygefravær, når vi sammenligner med andre kommuner. Vi vil gerne have en beregning på, hvad det indbringer, hvis Kolding havde samme sygefravær som gennemsnittet af kommuner – samt bede forvaltningen og udvalgsformanden om at gå i gang med opgaven.

2.Vi vil gerne have en oversigt over kommuner der er længere end os med værdighedsteknologi, som gør de ældre mere selvhjulpne og giver bedre arbejdsforhold for de ansatte. Vi vil gerne have en beregning på de økonomiske konsekvenser.

3.Vi vil gerne have mere fart på etablering af seniorbofællesskaber, der efter den erfaring der er tilgængelig, giver de ældre det netværk, der gør dem stærkere. I den sammenhæng vil vi gerne ud over de private gerne have de almene boligselskaber på banen.

Hvad er fælles for disse tre forslag.? Det fælles er i modsætning til Sørens sparekatalog, at de giver de ældre og de ansatte bedre forhold og samtidig leverer den omstilling af ældreområdet, der ikke alene er dikteret af økonomi, men også af vanskelighederne ved at skaffe arbejdskraft.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel