Vi tager ansvaret

Onsdag 21. August 2019 07:05 736
Merete Due Paarup (V). Privatfoto. Merete Due Paarup (V). Privatfoto.

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand og medlem af byrådet, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Vi tager ansvaret (kære Villy og andre undrende borgere).

Koldings kommunes økonomi er udfordret. Det kan være svært at forstå. Det er let at pege fingre og kritisere. Naturligvis skal vi som kommunalbestyrelse tage ansvaret - og det gør vi. En kommune er en kompleks størrelse og vi må forvente at:

1. Vi skal kunne regne med de tal vi får fremlagt - også hvis der opdages overforbrug eller store uforudsete omkostninger.

2. Vi må insistere på, at de beslutninger vi træffer bliver eksekveret eller vi i det mindste bliver orienteret, hvis der skal justeringer til.

3. Vi må forvente, at regler og rammer overholdes.

Vi er igang med en slagplan både på den korte og den lange bane. På den korte bane, så vælger vi at bremse op fx ansættelsesstop og udskyde projekter. På den længere bane er vi ved at implementere bedre og mere transparent økonomiopfølgning. Og så er kommuners økonomi særlig på socialområdet under pres og dét forsøger vi at sende røgsignaler til Christiansborg.

Vi har udvalgsstyre i kommunen - og det er absolut en styrke at det er i fagudvalg, der træffes beslutninger, prioriteringer om både investeringer og opbremsninger. Men det kræver også at alle udvalg tager ansvar for at få styr på deres økonomi. Vi har en bred konstituering, hvor alle partier, har været med til at skabe udfordringerne - og forventelig også være med til at løse dem.

Og så skal vi også -på trods af udfordringer - sætte det i perspektiv. Vi fik faktisk ros af revisionen for generelt at være en veldrevet kommune.

Vi er i arbejdstøjet, vi tager ansvaret - gerne sammen med et samlet byråd.

Tags