Vi må se langt efter de mange vejløfter

Søndag 26. Januar 2020 06:27 360
Vibeke Henriksen (V). Privatfoto. Vibeke Henriksen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Vibeke Henriksen, bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Vi må kigge langt efter de mange vejløfter, som socialdemokratiet gav os før folketingsvalget, det skaber en stor usikkerhed omkring de vejprojekter, som der længe har været drøftet – Veje skaber vækst og de er helt afgørende for at binde Danmark bedre sammen.

Man tager sig endnu engang til hovedet, og jeg må indrømme at det er sket en del på det sidste både i forhold til drøftelse af førtidspensioner, kammerateri og nu Rød bloks holdning til at -alt kan udskydes og alt kan kigges på senere, men ingen tager ansvar eller handling på noget.

For et år siden lovede Socialdemokratiet danskerne en stor infrastrukturplan med vejprojekter i hele landet. Derfor støttede socialdemokratiet også op om en infrastrukturplan med VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti indgik i sidste år. En plan, der skulle sikre investeringer i transportinfrastrukturen for mere end 110 mia. kr., og som skulle skabe ”et land i balance” og understøtte den grønne omstilling.

Nu er det mere end et ½ år siden at den socialdemokratiske transportminister Benny Engelbrecht droppede den infrastrukturplan, som den tidligere regering og Dansk Folkeparti indgik, og han vil, at alt skal forhandles forfra, hvilket måske er fair nok, men det bliver knap så fair, når alt går i stå, og at han ikke kan svare på hvornår han vil indkalde til nye forhandlinger om en ny infrastrukturplan.

Det bliver ligeledes knap så fair og det er der jeg ser rødt, når man kan se at de trafikale problemer bliver større og større, at virksomheder oplyser om, at de er bekymret for fremtiden, da de kan se at det vil medføre et fald i effektiviteten, og at de vil tabe penge Det vil koste udvikling og arbejdspladser i hele landet, og det gør os dermed fattigere.

Men stor respekt for uenigheden om de politiske linjer -men I afvikler vækst og udvikling.

Venstre har en hel klar plan liggende, hvor man har taget højde for en helhedsorienteret tilgang til infrastrukturen, lige fra støjsvag asfalt til rastepladser og skraldespande. – og det vigtigste, så er den finansieret, det er ikke kun en ønskeseddel.

Tags