Kolding Netavis

Vampyrjægerskole på Koldinghus

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
I samarbejde med Dystopia Entertainment inviterer Koldinghus for tredje år til uhygge på slottet. Foto: Nicolai Brix.

Det bliver uhyggeligt på slottet i Kolding.

I samarbejde med Dystopia Entertainment inviterer Koldinghus for tredje år til uhygge på slottet. I år handler det om vampyrer, og Koldinghus tilbyder eventen i to udgaver: En for voksne med titlen ”Haunted Castle – Blodets Forbandelse” og en børneudgave ”Haunted Castle – Vampyrjægerskolen”, hvor børn kan lære at skræmme de blodsugende uhyrer væk. Børneudgaven kan opleves i skolernes vinterferie fra 10.- 14. februar. Det oplyser Koldinghus i en pressemeddelelse.

De overtroiske myter om udødelige vampyrer, der jager blod efter mørkets frembrud, har fascineret og skræmt os i hundredevis af år. Især efter Bram Stoker i 1897 udgav sin berømte bog Dracula om den blodtørstige greve fra Transsylvanien. Vampyrer står som symboler på mørkets kræfter og de allermest dunkle drifter i mennesket. I dag tror vi ikke på vampyrernes eksistens, men det gjorde man til gengæld i 1700-tallet. Her var det ikke unormalt at blive anklaget for at være vampyr, hvis nogen først havde mistænkt en for at være heks. Engang mente man endda, at folk der var født med meget tykt hår, blå øjne eller sammenvoksede øjenbryn var i fare for at udvikle vampyrens karakteristiske hugtænder og blive farlig for andre.

Myten om vampyren, om dens frygt for hvidløg, kors og sollys er derfor ikke bare god underholdning på Netflix eller en plakat på teenageværelset i 00’erne. Den er en del af vores historie, som Koldinghus også ønsker at videreformidle til de børn, der ikke er helt gamle nok til at opleve Haunted House – Blodets Forbandelse.

Vampyrjægerskolen

Vampyrjægerskolen har åben i vinterferien fra mandag 10. februar til fredag 14. februar. På vampyrjægerskolen skal børnene gennemføre forskellige opgaver, som ruster dem til kampen imod de onde vampyrer. En ægte vampyrjæger må selvfølgelig kunne genkende en vampyr og vide, hvad der skal til for at få dem til at forsvinde fra Koldinghus, så slottet kan blive befriet.

Derfor står vampyrjægerskolens lærer klar til at undervise de aspirerende jægere i en masse spændende ting, som kan skræmme selv den mest uhyggelige vampyr bort: De skal bl.a. lære at skyde med slangebøsser og sølvkugler, lave kors til beskyttelse mod vampyrer, øve reflekser på en forhindringsbane og blive malet som vampyr i ansigtet så de kan snyde blodsugerne. Vampyrjægerskolen slutter med en diplomoverrækkelse, så børnene får bevis på, at de nu er vampyrjægere.

Fakta

Vampyrjægerskolen har åben i vinterferien fra mandag 10. februar til fredag 14. februar. Arrangementet egner sig bedst for børn i alderen 5 – 11 år, men alle er velkomne. Eleverne på vampyrskolen sendes rundt på slottet i grupper af ca. 10 personer. Oplevelsen varer ca. 1½ time. Ankom mellem kl. 10-12 eller kl. 12-14.

Billetter

Børn: 75 kr.

Voksne: Almindelig entré til museet – 110 kr. Medlemmer af Museums- og Erhvervsklubben Koldinghus har gratis adgang til museet, men medfølgende børn skal købe billet til arrangementet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *