Kolding Netavis

Vamdrup skal være mere trafiksikker

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Hvordan hjælper vi hinanden med trafikmæssigt at få en mere sikker by?

Det spørgsmål har en arbejdsgruppe i Vamdrup Byforum arbejdet med det sidste halve år.

De tre medlemmer i arbejdsgruppen er Sigfred Søndergaard, Anita Enevoldsen og Katja Hartvig. De har med deres eget kendskab til byen og med indsamling af kommentarer fra byens borgere på Facebook nedskrevet tyve punkter der trafiksikkerhedsmæssigt kan forbedres.

Arbejdsgruppen har indtegnet punkterne på kort, beskrevet de forskellige udfordringer og har holdt møder med både Kolding Kommunes Trafikafdeling og byens nye lokalbetjent Hans Peter Poulsen.

Hans Peter Poulsen fortæller, at han allerede efter at have læst materialet fra Byforum har været rundt og tale med forskellige trafikanter. Nogle holdt ulovligt parkeret ved det tidligere Boysens Hotel i Østergade og hos andre har han banket på sideruden, når folk har holdt ulovligt parkeret i Vestergade eller Søndergade.

Skiltning skal gøres tydeligere

Både arbejdsgruppen og lokalbetjenten er enige om, at det kan være svært at huske at man er kørt ind i en parkeringsforbudt zone. Derfor er kommunen blevet opfordret til at gøre skiltningen tydeligere selvom den nuværende skiltning er fuldt gældende. For andre billister gælder der nok bare et spørgsmål om hvorvidt man har lyst til at gå fra de officielle parkeringspladser, som byens eller har mange af.

Det er selvfølgelig ikke kun en bedre parkeringskultur der kan være med til at forbedre trafiksikkerheden i byen. Arbejdsgruppen har også haft stor fokus på den sikre skolevej igennem byen. Flere steder er der uhensigtsmæssige krydsninger – f.eks. når børnene skal ud fra Stadionvej og krydse Østergade. Arbejdsgruppen håber på, at det område kan blive optimeret når Blue Kolding formentligt alligevel, indenfor en overskuelig årrække, skal nedlægge nye regnvandsledninger og derfor grave i vejen.

Hastighed har naturligvis også været drøftet på møderne mellem arbejdsgruppen, Trafikafdelingen og Politiet.

Man oplever med jævne mellemrum at der er fartkontrol i og omkring byen. Helt at komme høj fart til livs er nok svært, men hvis alle løfter foden lidt så hjælper det hele, lyder det fra Vamdrup Byforum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *