Kolding Netavis

Vamdrup får da noget: En stor gylletank

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Efter det oplyste bliver gylletanken op til ni meter høj og får en diameter på 35 meter. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

En op til ni meter høj stor gylletank bliver placeret i Vamdrup.

Det er nok ikke helt rigtigt, når det ofte høres blandt folk i Vamdrup – ”vi aldrig noget. Kolding tager det hele” – for nu får byen da en stor grim gylletank, skriver netavisen Sebro Press.

Og oven i købet bliver det med en placering som nabo til en af byens helt store virksomheder, Auto Logik, på Koldingvej.

Det er landmand og svineavler Flemming Damgaard fra Ferup ved Lunderskov, som er kommet i tanke om, at gyllen fra hans store svineproduktion i Ferup skal køres til Vamdrup og opbevares der på hans mark i kæmpe stor beholder.

Men hverken beholderen eller gyllen er velkommen i Vamdrup. Og da slet ikke af firmaet Auto Logik, som også har indgivet klage over placeringen i hørringsfasen. Også det socialdemokratiske byrådsmedlem, Poul Erik Jensen, Vamdrup, har været på barrikaderene i kampen mod gylletanken.

Men lige meget har det hjulpet. Et flertal i kommunens udvalg, som hedder Plan, – Bolig –, og Miljøudvalget – alle er bosiddende langt fra stedet, hvor tanken skal placeres – har besluttet, at lytte efter embedsmændenes indstilling for en placering, tanken, og det er lige præcis der, hvor landmanden fra Ferup ønsker den skal ligge.

Lokal socialdemokrat kæmpede imod

I udvalget prøvede Poul Erik Jensen forgæves bare at få tanken placeret lidt længere væk fra Auto Logik. Men flertallet i udvalget fulgte indstillingen fra embedsmændene. Og så har Poul Erik Jensen oven i hatten også måttet en slags insinuation fra Birgitte Kragh fra Venstre – bosiddende i Skanderup – om at han ved at kræve sagen behandlet politisk har haft interesse i at pleje egne politiske interesser.

Hun har også bebrejdet Poul Erik Jensen, at han fik sagen optaget politisk, idet hun er af meningen, at det udelukkende handler om en administrativ sag og afgørelse.

Poul Erik Jensen fik dog opbakning til sit forsalg i udvalget til flytning af tanken længere væk fra Auto Logik af venstremanden Jacob Ville og DF’eren Molle Lykke Nielsen. Men det var ikke nok idet der skulle mindst fem medlemmer til et flertal i udvalget.

Flertallet der stemte for landmand Flemming Damgaards ønske for placeringen af tanken er (V) Birgitte Kragh, formand, Hans Holmer SF, Eea Haldan Vestergaard (V), Simon Rømer (V) og Benny Dahl, (Ø) og Jesper Elkjær (R).

Med flertalsbeslutningen får Vamdrup nu den omstridte tank og gyllen fra Ferup. Og efter det oplyste bliver tanken op til ni meter høj og får en diameter på 35 meter, så det handler altså ikke om en af de små af slagsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *