Lørdag, 20. Juli 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Pressefoto. Pressefoto.

Undergrundsfestival vender tilbage med store ambitioner

Skrevet af  Torsdag 10. januar 2019 | 16:30

Undergrundsfestivalen “Det Gyldne Liv” vender tilbage i 2019 med tre dages festligheder, foredrag, workshops og kunstinstallationer på Råværket i Kolding fra den 18. til den 21. Juli.

Det Gyldne Liv er en festival der fejrer græsrodsintiativer og upcoming musik der bevæger sig på kanten af mainstream. Samtidig er der kommet en bølge af installationskunstnere der i samarbejde med de andre frivillige sørger for at Råværket bliver pyntet op til fest med alt fra videoinstallationer, farvede lamper til hængekøjer i skyggen og kunst på væggene. Alt i alt giver det Kolding en unik festival der henvender sig til et ungt publikum der vil have fingeren på tråden.

- Sidste år gæstede over 500 unge mennesker fra hele landet Råværket for at være med til at definere og tage del i vores dejlige festival, det er over dobbelt så mange som da vi startede med den første festival i 2015, fortæller Malthe Maasbøl, der er en af arrangørerne og tilføjer:

- Det var en kæmpe motivation for at gentage succesen og invitere til endnu en festival!

Det er fjerde år, at festivalen finder sted på det brugerstyrede kulturhus Råværket der er hjem for byens graffitimalere.. Den er opstået i ungdomsmiljøet omkring den koldingensiske gruppe Gylden Booking og foreningen Røde Himmel fra Odense. Det Gyldne Liv er igen i år bygget op omkring et stærkt hold af frivillige der er med til at bestemme hvad der skal være festivalens fokus.

I 2019 er der bl.a. planlagt et meget større eftermiddagsprogram med mere underholdning, talks og workshops samt et større fokus på lysinstallationer der bliver kurateret af kunstneren Fabriksejer der senest fremviste sit arbejde til Kolding Light Festival.

Ny dansk hiphop som første navn på plakaten

Det Gyldne Liv sætter i samme omgang danske FRAADS på plakaten som første navn til dette års festival.

- FRAADS er et nyt hiphop projekt der allerede har fået landsdækkende opmærksomhed og det ligger rigtig godt i stil med vores dogme, om at give scenen til bands der står lige inden deres gennembrud, fortæller Martin Cederholm der er bookingansvarlig på festivalen.

- Vi elsker at være en festival der kan agere springbræt for noget af det helt nye musik i Danmark, slutter han.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Februar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28