Tyskland åbner grænsen: Men dette må du fortsat ikke

Lørdag 16. maj 2020 09:22 721
Selv om Tyskland har åbnet grænsen, må du ikke køre ned for at handle i grænsebutikkerne. Foto: Øxenholt Foto (Arkivfoto) Selv om Tyskland har åbnet grænsen, må du ikke køre ned for at handle i grænsebutikkerne. Foto: Øxenholt Foto (Arkivfoto)

Tyskland ændrede fra midnat på den praktiske udførsel af indrejsekontrollen ved den dansk-tyske grænse. Reglerne for indrejse er dog i meget store træk uændrede.

Fra midnat natten mellem fredag og lørdag ændrede Tyskland den praktiske udførsel af deres indrejsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Men selve reglerne for, hvornår man lovligt kan rejse ind i Tyskland, er i meget store træk uændrede. Det oplyser det tyske forbundspoliti, Bundespolizei, i en pressemeddelelse.

Ingen grænsehandel

Det er således stadig ikke tilladt for danske statsborgere at rejse til Tyskland med det formål at være turist eller at foretage indkøb i eksempelvis grænsebutikkerne, oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Man skal derfor som dansk statsborger stadigvæk have et anerkendelsesværdigt formål for at kunne rejse lovligt ind i Tyskland.

Dog lemper de tyske myndigheder reglerne i mindre omfang på nogle områder, som du kan læse om her.

En ændring er, at de tyske myndigheder fremover gennemfører risikobaseret stikprøvevis indrejsekontrol ved grænseovergangene ved Frøslev, Kruså og Sæd. Og det vil fortsat være grænseovergangene i Frøslev, Kruså og Sæd, der skal anvendes, hvis man i bil skal passere landegrænsen mellem Danmark og Tyskland.

Fortsat indrejsekontrol til Danmark

For rejsende, der kommer fra Tyskland, vil reglerne for at kunne rejse ind i Danmark fortsat være de samme.