Kolding Netavis

Tre folketingskandidater opfordrer koldingenserne til at stemme på en lokal

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

To lokale folketingskandidater samt et folketingsmedlem vil gennem en fælles kampagne – ”stem på en lokal, der bor i Kolding” – sikre Kolding en stærk repræsentation af lokalt forankrede politikere på Christiansborg.

Måske er du her til morgen kørt forbi de valgplakater i Kolding Kommune, som har fået en make-over med klistermærker, hvor der står ”Bor i Kolding”. Mærkaterne er en del af en ”stem lokal”-kampagne fra de tre lokale politikere.

Det er folketingsmedlem Karina Adsbøl (DF) samt folketingskandidaterne Tobias Jørgensen (V) og Karina Lorentzen (SF), som kan være politisk uenige om mange ting. Men de har det til fælles, at de alle tre er født og opvokset i Kolding Kommune. De har gået på en lokal folkeskole, og alle tre bor de i dag med deres familier i Kolding Kommune.

De vil alle tre gerne i Folketinget, når danskerne går til stemmeurnerne den 5. juni, og de er derfor gået sammen om en ”stem på en lokal, der bor i Kolding-kampagne”, skriver de i en pressemeddelelse.

De mener, det er vigtigt, at der sidder nogle folketingspolitikere på Christiansborg, som også er lokalt forankrede og bor der, hvor de er valgt ind.

– Jeg har haft hele min opvækst i Kolding, og det synes jeg er vigtigt. Det har en stor værdi med et lokalt kendskab, og derfor lykkes det blandt andet også, at få gennemført opsætning af kameraer på bestemte steder i midtbyen, efter nogle grusomme overfald, var der et stort ønske fra byens borgere der skrev under på en underskriftindsamling, og vi fik afleveret alle underskrifterne fra Kolding borgerne, som ønskede videoovervågning til justitsministeren, forklarer Karina Adsbøl (DF).

– Jeg har en bred erfaring fra Kolding byråd med mig, men også en lokal erfaring fra arbejdsmarkedet, som jeg vil bruge til at omsætte til politik på Christiansborg. Jeg ved eksempelvis, hvad der skal til, hvis vi skal have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse lokalt, for jeg står i det til hverdag, siger Tobias Jørgensen (V).

– For mig er det vigtigt, at folketingspolitiker ikke er noget, man har læst sig til, men at man dels har erhvervserfaring og fødderne solidt plantet i den lokale muld. Løsninger for Kolding og for Sydjylland findes bedst ved at bo her, mener Karina Lorentzen (SF).

Du finder valgplakaterne rundt omkring i Kolding Kommune. Ca. 300 valgplakater har fået mærkatet ”Bor i Kolding”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *