Kolding Netavis

Tre digitale guides viser kunst og design

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu kan gæster og borgere få tour-guiden med i lommen. Det sker i form af en app, der fortæller historien om kunstværker, åsteder og designspots.

Mange har nok prøvet at ankomme til en by, man ikke har været i før, og så støder man på en skulptur eller en markant bygning og tænker: ”Det ser spændende ud”. Måske står navnet på kunstneren på skulpturen. Og hvis man er heldig, fortæller et skilt, hvad den interessante bygning bliver brugt til. Men her hører historiefortællingen også op.

Den situation gør Kolding Kommune og Business Kolding nu noget ved i samarbejde med det lokale IT-udviklingsfirma Vizgu, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Lokale tilbud om guidede ture

Vizgu har skabt en app, der kombinerer innovativ teknologi med historiefortælling og dermed digitaliserer fortællingen om kunst og design både på museer og i det offentlige rum. App’en er landsdækkende. Når man har downloadet app’en, vil man automatisk få tilbudt de guides, der er i nærheden af, hvor man befinder sig rent fysisk. Det er gratis både at downloade og anvende app’en.

Hvis man åbner app’en i Kolding by, bliver man tilbudt disse tre guides: Kunst i Kolding Midtby, Åstederne og Design Walk. Den første siger sig selv. De to sidstnævnte giver et indblik i Kolding som Danmarks designby. Kolding er én af 41 anerkendte UNESCO-designbyer globalt. De to guides udpeger synlige tegn på.

Kolding som designby

– Kunstværker og designspots i Kolding midtby er en vigtig del af hverdagskulturen, der giver lokale og besøgende en kunst- og designoplevelser midt i Kolding. Med Vizgu-app’en er der flere, der nu får mulighed for at dykke ned i historien bag en lang række af de mange kunstværker, skulpturer og designspots, som byen har at byde på, siger kulturchef Lisbet Lambert.

Tove Lykke Gæmelke, chef for erhvervsudvikling i Business Kolding, fortæller:

– Det er en meget stor glæde at kunne præsentere Vizgu-app’en. Vores formidling bliver mere og mere digital, og vi håber, at denne form for formidling både vil være til glæde for gæster og borgere, men også vil være attraktiv for skoler og uddannelsesinstitutioner. Oveni det er det en stor glæde, at det er en lokal virksomhed, som er i front på formidling af kunst og design digitalt.

De tre guides

”Kunst i Kolding Midtby” fører gæsten rundt til skulpturer og kunstværker, der står i byens åbne rum.

”Åstederne” giver en guidet tur langs åen, der løber gennem Kolding. Her er der anlagt en række specialdesignede opholdssteder, som giver plads til ro, eftertænksomhed, leg og bevægelse.

”Design Walk” bringer den designinteresserede rundt til markante bygninger og byrum.

Vizgu-appen downloades gratis til både androids og iPhones – søg på Vizgu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel