Kolding Netavis

Trapholt og kendt designer inviterer til kunstnerisk projekt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I samarbejde med designer Rasmus Bækkel Fex inviterer Trapholt alle trædrejere med i et stort kunstnerisk projekt. Sammen skal der skabes et kæmpe værk, TINGSTED.

Ideen med TINGSTED er, at flere hundrede trædrejere bidrager med hver deres unikke drejede del og dermed bliver en del af en stor fortælling i det samlede værk TINGSTED, der udstilles på Trapholt fra januar 2020.

Rasmus Bækkel Fex har en mission om at få de drejede elementer tilbage i dansk møbeldesign på en tidssvarende og moderne måde:

– Jeg har sat mig for at få de drejede elementer tilbage i dansk møbeldesign. Det skal selvfølgelig være på en tidssvarende måde, så trædrejningen bliver aktuel med et nyt udtryk, der passer til tiden i dag. Jeg ser det som et brud med modernismen, en slags clash mellem to formsprog; klassicismen og modernismen, og jeg ønsker at gøre opmærksom på den del af vores kulturarv og være med til at skabe fornyet interesse for håndværket og dets kvalitete, siger Rasmus Bækkel Fex i en pressemeddelelse.

Hvad kan trædrejere over hele landet bidrage med?

Udgangspunktet for den enkeltes bidrag er en pind/stoleben med dimensionerne 4x4x50 cm. Ud over nogle meget enkle regler er der frit spil for det individuelle udtryk i drejningen af det enkelte stykke træ.

Projektleder på Trapholt, Nina Rise Schrøder, er begejstret over projektet:

– Det er enormt givende at arbejde med et projekt som TINGSTED, hvor vi på den ene side har en masse borgere – her trædrejere – der har en kæmpe viden om og engagement i et håndværk og på den anden side en kunstner, der har nye vinkler og ideer på samme håndværk. I mødet mellem disse skabes et kreativt fællesskab og den enkeltes trædrejning løftes til noget større. Og helt konkret munder det ud i et helt unikt og stort kunstværk, der udstilles på Trapholt.

Opstartsworkshop i maj måned

Projektet skydes i gang med en Trædrejer Workshop på Trapholt lørdag den 25. maj kl. 10.30-12.30. Her vil Rasmus Bækkel Fex fortælle om projektet, deltagerne får mulighed for at møde hinanden, Trapholt og Rasmus Bækkel Fex og der vil blive udleveret træ til projektet.

Et værk bliver skabt

I efteråret 2019 samler Rasmus Bækkel Fex alle bidragene i et stort værk TINGSTED, der skal stå i Trapholts rotunde. Alle der har bidraget med drejede elementer inviteres til fernisering af TINGSTED på Trapholt i januar 2020.

Syddansk Vækstforum har indstillet projekt TINGSTED til støtte fra de regionale erhvervsudviklingsmidler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *