Kolding Netavis

Trapholt hylder træ, håndværk og design

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Trapholt fyldes med duften af træ når landets 20 bedste nyuddannede snedkere præsenterer deres præmierede svendestykker. Foto: Lasse Skov.

Trapholt afholder ’About Wood’ for niende år i træk i samarbejde med Snedkernes Uddannelser.

Trapholt i Kolding fyldes med duften af træ, når landets 20 bedste nyuddannede snedkere præsenterer deres præmierede svendestykker.

Autenticitet, kvalitet og bæredygtighed går igen blandt svendestykkerne og til ’About Wood’ kan man møde de talentfulde nyuddannede snedkere, der blandt andet er møbelsnedkere, maskinsnedkere og bygningssnedkere og få en snak omkring deres møbler og erfaringer, nye teknikker og gamle traditioner, oplyser Trapholt i en pressemeddelelse.

Dagen byder også på oplæg med designer Rasmus Bækkel Fex, som arbejder sammen med Trapholt om det store borgerinddragende projekt – TINGSTED. Trædrejere fra hele landet har bidraget med deres helt eget unikke stykke drejede træ, som tilsammen skaber værket TINGSTED, der skal udstilles på Trapholt til januar 2020.

Derudover vil der også være en talk med Trapholts direktør Karen Grøn og Rasmus Bækkel Fex om designprocesser og formgivning.

Mød 50 trædrejere

Der er også mulighed for at møde 50 af de trædrejere, som har bidraget til TINGSTED projektet, som på dagen præsenterer deres ’mesterværk’ og som vil dele ud af deres spændende historier omkring de enkelte genstande samt processen fra idé til det færdige produkt.

– Dagen giver et indblik i nutidig dansk møbeldesign og håndværk i topklasse og det er netop det, som vi på Trapholt ønsker at hylde, lyder det fra Maria Vallø Strauss, der er ansvarlig for ’About Wood’.

Man kan også opleve resten af Trapholt og se den populære og anmelderroste udstilling SENSE ME, som stiller skarpt på vores sanser og udfordrer os på, hvordan vi sanser os selv, hinanden og verden omkring os.

Er man sulten efter mere dansk design, så er det muligt at fuldende dagen med en guidet introduktion til Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus, som giver et særligt indblik i dansk design.

Program

10-17 Årets præmierede snedkereres svendestykker præsenteres og trædrejere fra TINGSTED præsenterer træværker

10.00 Velkomst ved direktør Karen Grøn

11.00 Introduktion i Arne Jacobsens sommerhus

11.30 Oplæg ved designer Rasmus Bækkel Fex om trædrejerprojektet TINGSTED

13.00 Introduktion i Arne Jacobsens sommerhus

13.30 Talk mellem Rasmus Bækkel Fex og Karen Grøn om designprocesser og formgivning

15.00 Introduktion i Arne Jacobsens sommerhus

17.00 Tak for i dag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *