Kolding Netavis

Teater fejrer 10 års fødselsdag

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Mungo Park Kolding fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus og tilbageblik.

Mungo Park Koldings fødselsdag markerer et tiår med fantastiske forestillinger og store oplevelser for en masse mennesker, skriver Mungo Park i en pressemeddelelse.

Teatret har de seneste 10 år produceret mere end 30 forestillinger, herunder Seest, Rindal, De Stuerene og Hva Så Europa. Dagen fejres med åbent hus, fødselsdagskoncert og tilbageblik. Og i ægte fødselsdagsstil serveres der fødselsdagsboller og kage bagt af Jesper Søvndal, som udover at have medvirket i Den Store Bagedyst på DR1, også har arbejdet på Mungo Park Kolding i en årrække.

– Kunst og kultur er noget af det, der binder os sammen som mennesker. Teateret kan medvirke til at gøre os opmærksomme på skævheder, absurditeter, uligheder i vores liv og samfund. Humoren og poesien er et effektivt redskab til at få lirket menneskets følelsesmæssige sikkerhedssko af, siger teaterdirektør Sophie Lauring i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Mungo Park Kolding har igennem de seneste 10 år vist strålende eksempler på dette. Og det skal fejres.

Første del af dagens program handler om at gå på opdagelse på teatret og se alt det, man normalt ikke ser – det, der går forud for magien og illusionen, skuespillernes garderober for eksempel. Derudover indrettes et rum som et Mungo Park Kolding museum; her vil man kunne studere kostumer og modeller af scenografier og se det store arkiv af plakater og programmer fra teatrets mange forestillinger.

Anden del af dagen vil bestå af en samtale med nøglepersoner fra de seneste ti år. Blandt andre vil Moqi Simon Trolin, teatrets første direktør, sammen med nuværende direktør, Sophie Lauring, tage en tur ned af memorylane og fortælle sjove anekdoter fra teatrets opstart.

Den festlige dag afsluttes med en koncert med Jeanett Albeck. Jeanett Albeck var med fra start i 2008, hvor hun blandt andet var korleder for Mungo Park Koldings Folkekor og ansvarlig for musikalske arrangementer for de tidlige forestillinger Mumin, Grenzen og Agnes Cecilia. Jeanett Albeck vil af mange være kendt som kapelmester på TV2Charlie og som en del af det Reumert-vindende kunstnerkollektiv, Sort Samvittighed.

Indsend videohilsen

På dagen vil der også være mulighed for at se videohilsner fra nær og fjern. Alle er velkomne til at bidrage med en fødselsdagshilsen. Den sendes på mail til ri***@mu**************.dk. Det er kun videoer, der er optaget i bredformat (liggende telefon) og med en varighed på 2-45 sek., som kommer med i den samlede video med fødselsdagshilsner. Deadline for indsendelse er onsdag den 28. nov. klokken 12.

Dagens program

Kl. 13.00 Dørene åbner
Kl. 13.10 Mungo Park Koldings Folkekor
Kl. 13.30 Velkomst v. direktør Sophie Lauring
Kl. 13.30 Gå på opdagelse på teatret
Kl. 15.00 Mungo Park Kolding gennem 10 år: Samtale med nøglepersoner fra de seneste 10 år
Kl. 16.00 Koncert med Jeanett Albeck

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *