Kolding Netavis

Tag med Christian 4. i skole i efterårsferien

I skolernes efterårsferie i uge 42 kan børnene møde flotte konger og dronninger på Koldinghus – skuespillere er en del af børneeventen ’Kongerækken for børn’. På billedet ses Camilla Pedersen Stub i rollen som dronning Margrete 1. Foto: Koldinghus.

Koldinghus tager de yngste gæster med bag kulisserne i udstillingen ’Kongerækken med Jim Lyngvild – dragter, dramaer og Danmarkshistorie’ i skolernes efterårsferie. Rundt omkring på slottet kan børnene deltage i forskellige aktiviteter og høre om livet som kongelig gennem tiderne.

Det lyder som et luksusliv at være kongelig. For konger, dronninger, prinser og prinsesser har det smukkeste tøj, en masse penge og mulighed for at gøre, som de vil. Men at være kongebarn gennem tiderne har også været hårdt og krævende med streng skolegang og krav om at opføre sig korrekt.
I skolernes efterårsferie i uge 42 får slottets yngste gæster mulighed for at komme bag om prinser og prinsessers liv i børneeventen ’Kongerækken for børn’.

Børnene kan overvære Kirsten Munks morgentoilette, komme i skole med den unge Christian 4., underskrive et dokument med fyldepen, lære at fægte og meget mere. Rundt omkring på slottet vil børnene møde skuespillere i forskellige scenarier bygget op omkring de forskellige aktiviteter.

– Slottets yngste gæster får mulighed for at komme bag om prinser og prinsessers liv i kulisser, som tager dem med gennem historiens forskellige århundreder, fortæller eventkoordinatorelev Claudia Bøje Hansen i en pressemeddelelse.

Børnene – og deres voksne – kan også møde tegneren Thomas Pålsson, som har tegnet kulisserne i udstillingen ’Kongerækken med Jim Lyngvild’.

I uge 42 kan gæsterne møde Thomas Pålsson onsdag og torsdag fra 11 til 15 i Riddersalen og blive inspireret af hans arbejde. De kan også få hans bedste tips og tricks til selv at give sig i kast med en stregtegning.

I Slotsgården kan man hver dag i uge 42 købe øl, vand, kaffe, te, æblemost, pitabrød og pandekager. Maden bliver tilberedt af Coetus Runa i bedste middelalderstil.

Vigtig info

Børneeventen ’Kongerækken for børn’ er åben fra mandag den 12. oktober til fredag den 16. oktober 2020 – hver dag mellem klokken 10 og 16.

Varigheden er to timer.

Målgruppe: Børn mellem fem og 10 år, men alle er velkomne.

Eventen er bygget op, så den foregår på en corona-sikker måde. Vi anbefaler desuden, at gæster køber billet hjemmefra på www.koldinghus.dk for at undgå kø ved indgangen.

• Børnebillet: 50 kr. (+ 5 kr. gebyr)
• Voksenbillet: 100 kr. (+ 5 kr. gebyr)
• Studerende: 50 kr. (+ 5 kr. gebyr)
• Årskort / Erhvervsklub: Gratis
• Børn under 18 år som ikke skal deltage: Gratis

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *