Torsdag, 14. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

To hvide mænd består af to af hinanden uafhængige stykker. Foto: Palle Peter Skov. To hvide mænd består af to af hinanden uafhængige stykker. Foto: Palle Peter Skov.

Spirende talenter møder erfarne kræfter

Skrevet af  10-10-2019- 05:07:09

Mungo Park Kolding, Den Danske Scenekunstskole og Team Teatret er gået sammen om at iscenesætte to dramatikerstuderendes stykker i forestillingen To hvide mænd.

Lin Melkane og William Lippert studerer begge på Den Danske Scenekunstskole og er halvvejs igennem deres dramatikeruddannelse. Lin Melkanes dramatik er dybt poetisk, humoristisk og rørende. Her er der plads til de følsomme, udsatte og skæve eksistenser, og evigtgyldige temaer som kærlighed og sorg har deres helt naturlige plads. William Lipperts dramatik har et politisk og filosofisk omdrejningspunkt. Han er ikke bange for at udfordre publikums forestillinger om, hvad dramatik er, og – sammen med publikum – tænke nye tanker og blive klogere på den tid, vi lever i.

To hvide mænd består af to af hinanden uafhængige stykker, som instrueres af henholdsvis Petra Adlerberth-Wik og Lars Junggreen. Den svenske instruktør Petra Adlerberth-Wik har instrueret forestillinger i både Danmark og Sverige og Lars Junggreen er studielektor og underviser på Den Danske Scenekunstskole og har medvirket i et hav af teaterforestillinger, samt instrueret forestillinger på både store og små scener.

Også på scenen står erfarne kræfter. Frank Thiel, skuespiller i Mungo Park Koldings faste ensemble, og Stig Reggelsen Skjold, skuespiller fra Team Teatret, giver liv til karaktererne i de to meget forskellige forestillinger. Resten af det kreative hold tæller blandt andre scenograf Lise Marie Birch og lyddesigner Viktor Dahl.

Petra Adlerberth-Wik, der iscenesætter Lin Melkanes tekst, fortæller:

- Det har været virkeligt inspirerende at arbejde med Lins tekst. Den åbner op for en ny hybrid mellem teater og performance, og vi har arbejdet meget med leg og at skifte mellem forskellige genrer. Den har en stærk tiltro både til iscenesætteren og til sit publikum, og tør at være både dybt personlig og konceptuel, sårbar og distanceret. Det håber jeg på at se mere af indenfor dansk dramatik.

To hvide mænd har premiere den 22. oktober klokken 20 og spiller på Mungo Park Kolding frem til 26. oktober. Efterfølgende tager forestillingen videre til Katapult i Aarhus og Team Teatret i Herning.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30