Kolding Netavis

Slut med forurenede overløb inden årets udgang

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kloakeringsarbejdet i Lunderskov er forsat i fuld gang nu omkring Havegade/Solvænget og snart på Nørregade. Foto: Sebropress.

Når det omfattende kloakeringsarbejde i Lunderskov by er færdig, og det siger projektansvarlig Trine Dam Larsen fra BlueKolding sker senest ved årets udgang, så skulle det være slut med uhensigtsmæssige forurenende overløb af spildevand direkte ud i naturen.

En del sager rundt om i landet har den seneste tid afsløret, at flere kommuner slet ikke har styr på deres overløb. Heromkring blev et sådan forhold for nylig afsløret i Vejen Kommune, hvor et overløb i årevis helt frit har kunnet forurene naturen og tilstødende vandløb med beskidt sundhedsfarligt spildevand. Det skriver netavisen Sebropress.

– Hvis der i Lunderskov skulle findes sådanne uheldige overløb, så garanterer jeg for, at når vi er færdige med kloakeringen, findes der ikke flere af den slags uheldige overløb, siger Trine Dam Larsen til avisen.

Overløb fra bestående ældre kloakanlæg fungerer sådan, at når en kloakledning for spildevand er ved at være fyldt, så er der huller øverst i systemet, hvor igennem overskydende spildevand kan ledes ud og direkte ud i naturen. Et system, som var meget benyttet især ved ældre kloakanlæg.

//Sebropress

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *