Kolding Netavis

Skidt 2022: Ewii endte med et underskud på 324 millioner kroner

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Ewii (Arkivfoto)

Det blev langt fra et godt år for energiselskabet Ewii, der har hovedsæde i Kolding. Regnskabet viser et underskud på hele 324 millioner kroner.

Trods rekordstor tilgang af kunder endte energiselskabet Ewii, der har hovedsæde i Kolding, med et dundrende underskud på hele 324 millioner kroner.

Især datterselskabet Ewii Invest, der står for koncernens passive aktier og obligationer, har fået vægtskålen til at tippe i negativ retning. Ewii Invest var præget af udviklingen på de finansielle markeder, og endte året med et urealiseret underskud på 226 millioner kroner.

Den historisk store forskel mellem afdækningsprisen og spotprisen på el i efteråret, var en anden udefrakommende udfordring for koncernen. Kombineret med at el-kunderne på kort tid reducerede deres forbrug markant, endte det med at koste Ewii dyrt. Men antallet af kunder steg, oplyser koncernen.

Energikrisen udløste ekstraordinær stor interesse fra forbrugerne. Hos Ewii blev antallet af kundehenvendelser firedoblet i forhold til tidligere år, og derfor gearede koncernens kundeservice op og udvidede åbningstiderne. En indsats som analyseinstituttet Wilke kårede til ”Branchens Samlede Bedste Kundeservice 2022”.

Det var dog langt fra den eneste succes i løbet af året. Her blev Ewii blandt andet også nomineret af Arbejdsmiljørådet til Arbejdsmiljøprisen for arbejdet med psykologisk sikkerhed. Desuden blev koncernen kåret som vinder af prisen ”Danmarks Sundeste Virksomheder” og vandt bronze ved Danish Digital Award for sin IT-arkitektur.

Ewii-koncernen forventer et forbedret 2023.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel