Skal du istandsætte dit hus? Så kig med her!

Onsdag 15. maj 2019 04:13 654

Har du et ældre eller bevaringsværdigt hus, du gerne vil istandsætte eller har du en faldefærdig bolig, du gerne vil rive ned? Så kan du søge om støtte fra Byfornyelsespuljen eller Landsbyfornyelsespuljen.

Som tidligere år kan du få økonomisk hjælp fra Kolding Kommune, hvis du vil renovere facaden på dit hus. Det kræver dog, at boligen er af ældre dato eller er bevaringsværdigt. Du kan søge to forskellige puljer: Byfornyelsespuljen og Landsbyfornyelsespuljen, der begge er åbne for ansøgninger nu og frem til den 13. juni. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Det er Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, der fordeler midlerne, og formand Birgitte Kragh håber, at der er mange, der vil søge om at få økonomisk hjælp til renovering.

- Der er i alt 1,6 millioner kroner i puljerne og en pæn del heraf er statslige midler, som bortfalder, hvis de ikke bliver brugt i år. Derfor vil jeg gerne stærkt opfordre til, at man sender en ansøgning af sted, så vi kan få glæde af muligheden her i området, siger Birgitte Kragh.

Du kan søge tilskud til at renovere ydermure, vinduer, døre og til energirenovering, fx øget isolering eller forsatsvinduer. Derudover kan du søge om støtte til at få revet en utidssvarende og faldefærdig bolig ned.

Midler øremærket til Christiansfeld og Kolding midtby

Sædvanligvis er en del af Byfornyelsespuljen øremærket til renoveringsprojekter i Christiansfeld og i år er ingen undtagelse.

- Vi har en forpligtigelse til at styrke UNESCO-området, hvis vi vil blive på verdensarvslisten og derfor vil vi forsat prioritere bykernen i Christiansfeld med puljemidler, fortæller Birgitte Kragh og fortsætter:

- I år har vi også valgt at prioritere bygninger med boliger på Jernbanegade i Kolding mellem Buen og Banegårdspladsen, hvor vi i gang med at renovere efter den nye bydesignguide. Det passer fint i tråd med det fokus vi i øvrigt har på at give Kolding midtby et løft.

Hvis du vil søge eller læse mere om puljerne, så gå ind på kolding.dk/byfornyelse.

Tags