Kolding Netavis

SF ønsker sikring af specialområdet

Ved førstebehandlingen af budgettet slog SF til lyd for, at børnespecialområdet sikres. De foreslog, at man reserverer et beløb til at sikre børnene.

I dag behandlede Kolding Byråd budgettet for 2019 for første gang. SF’ s store bekymring i den forbindelse var specialområdet for børn, hvor der skal findes andre tilbud end den special-SFO for 7.-9. klasse, som indtil videre har stået uudnyttet hen.

Karina Lorentzen, gruppeformand for SF, foreslog derfor, at byrådet skulle skabe sikkerhed om fremtiden for børnene ved at øremærke pengene til dem. Det forslag vil hun arbejde for at skabe opbakning til mellem første og andenbehandlingen:

– Jeg forstår egentligt godt, at forældrene er utrygge, selvom de får at vide, at der skal nok være et tilbud i en eller anden form til deres børn. Jeg synes, vi skal rydde den bekymring fuldstændigt af vejen og sætte en øremærket sum penge af til det tilbud, de skal have i stedet. Så ved vi alle med hinanden, at ingen skal stilles ringere end i dag og der er også pasningsmulighed fremover, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

SF lykkedes tidligt at få løftet besparelser for to millioner kroner af området, men udvalget endte med at spare mere end det pålagte. Det skete uden at SF var til stede i udvalget:

– Det er klart, at vi derfor ikke er begejstrede for den situation. Men vi vil også godt sige, at processen omkring besparelserne ikke har været den bedste. Det er altså ikke godt, at man ikke fra starten kunne sige meget præcist til forældrene, hvordan deres børn er sikret i fremtiden. Man kan ikke klandre dem for at være nervøse, fordi de har konsekvenser for deres arbejdsliv og børnenes hverdag. Derfor håber vi, at vi kan enes om at øremærke nogle penge, så vi viser den klare viljen til at sikre familierne, en vilje som hele tiden har været til stede i udvalget, siger Karina Lorentzen.

– Børnene på specialområdet skal ikke straffes, fordi at forvaltningen gennem årene har sagt ok til, at de afsatte penge til SFO for 7. til 9. klasse reelt er til helhedstilbudet i løbet dagen. Vi forventer som minimum, at børnene og forældrene får den samme kvalitet, som de gør nu. Det vil sige, at der er lige så mange ressourcer til rådighed fremover, som der er i dag, siger Hans Holmer, medlem af udvalget for SF.

Karina Lorentzen tilføjer, at et budget er det muliges kunst i en kommune, hvor flertallet ikke er socialistisk.

– Det er tydeligt for enhver, at vi ikke har haft råd til de erhvervsskattelettelser, som de borgerlige har stået i spidsen for, siger hun.

– Vi derfor stillede forslag om, at både virksomhederne og borgerne sammen skulle betale mere i skat for at få tingene til at hænge sammen. Men der var et stort flertal imod vores forslag om at hæve skatten for virksomhederne, så det faldt. Til gengæld er vi meget tilfredse med, at vi af anden vej har fået kradset nogle kroner ind fra erhvervslivet, bl.a. ved at skære af tilskuddet til Business Kolding, Trekantssamarbejdet og nedlægge brandingpuljen.

SF’s prioriteter i budgettet

• Løftede to millioner kroner af besparelserne på børneområdet fra 2020 og frem (forslaget kom igennem på økonomiudvalgsmødet)
• Hæve erhvervsskatten en promille (forslaget blev stemt ned)
• Hæve personskatten 0,75 procent (forslaget endte på enighed om 0,5%)
• At holde igen med nye puljer og projekter som cirkusture, lagkagespisning, grøn snegl på bibliotekstorvet m.v.
• At besparelserne rammer borgerne mindst muligt

Tagget med:
Del denne artikel