Kolding Netavis

Samtalesalon med tegneserieskaber om Caroline Mathilde

Karoline Stjernfelt. Pressefoto.

Søndag den 2. oktober inviterer Litteratur6000 og Kongernes Samling Koldinghus til en samtalesalon på Koldinghus med tegneserieskaber Karoline Stjernfelt og museumsinspektør ved Kongernes Samling, Jesper Munk Andersen.

Samtalesalonens titel er: Caroline Mathilde som historisk person og tegneseriefigur.

Den danske tegner Karoline Stjernfelt er blot i slutningen af 20’erne, men hun er allerede blevet udpeget som en af de helt store tegneserieforfattere herhjemme. Hun er uddannet som tegneserieskaber på Serieskolan i Malmø.

I over 10 år har Karoline Stjernfelt arbejdet med tegneserieværket om danmarkshistoriens mest saftige royale trekantsdrama mellem kong Christian 7., dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee. Første bind med titlen ”I morgen bliver bedre” og undertitlen ’Kongen’ udkom i 2015 og bind 2 ’Dronningen’ udkom i 2020. Der er planlagt endnu et album i serien. Karoline har vundet flere litterære priser bl.a. Statens Kunstfonds litteraturlegat, 2016, Claus Deleuran-prisen for Bedste danske debut og 2016 og Kulturministeriets Illustratorpris, 2020.

Arrangementet vil være en samtale mellem Jesper Munk Andersen, der er Cand.mag. i historie og Karoline Stjernfelt, om det at omsætte historiske begivenheder til fiktion og om de dramatiske begivenheder, der udspillede sig ved det danske hof i 1700-tallet, hvor magt, sex og kærlighed var omdrejningspunktet.

Der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål til begge og indgå i samtalen.

Det foregår søndag den 2. oktober klokken 13-15.30 på Koldinghus. Billetter kan købes her.

Dronningen forside
Samtalesalon med tegneserieskaber om Caroline Mathilde 1
Tagget med: ,
Del denne artikel