Kolding Netavis

Så fyres der igen op under kedlen på det gamle damplokomotiv

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: SEB.

Så fyres der igen op under kedlen på det gamle damplokomotiv i remisen i Lunderskov.

På søndag skal det igen ud at køre. Nu bliver det bare ikke som sædvanligt i Vejle, men i Haderslev.

Efter Banedanmark har lukket for kørsel med veterantog mellem Vejle og Jelling, så det ellers sort ud for fremtiden for veterantogskørsel i Syddanmark, er det lykkedes at få fast veterantogskørsel i gang allerede her i sommer på den nedlagte DSB-banestrækning mellem Vojens og Haderslev. Det skriver Fællesavisen.

Det betyder, at første gang Sydjyllands Veterantogs gamle damplokomotiv fra 1916, med ligeså gamle vogne på krogen, damper ud fra remisen i Lunderskov med kurs mod Vojens og Haderslev er på søndag den 25. juni, hvor ægte romantik i røg og damp kan opleves på den cirka 11 kilometer lange charmerende strækning mellem Vojens og Haderslev.

Og det sker også på torsdage den 6. juli, 27. juli, 6. august, 17. august og den 24. august.

Så hvis du vil opleve, hvordan det var at rejse i gamle dage, i vogne med åbne ender perroner og træsæder, kan du se de nøjagtige afgangstider på Haderslev-Vojens Veteranbanes hjemmeside.

Veterankørslen her i sommer er kommet i stand i et samarbejde mellem foreningerne Sydjyllands Veterantog i Lunderskov og Veteranbane Haderslev-Vojens, hvor førstnævnte ”ejer” toget og sidstnævnte den charmerende bane.

Og går det godt her i sommer, er det planen fremover hver sommer – og måske også ved højtider som juletiden – at tilbyde både lokale og turister at køre veterantog i røg og damp damp.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel