Kolding Netavis

Rygcenter får moderne rammer på Kolding Sygehus

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Nu er det vedtaget. Rygcentret flytter til Kolding Sygehus.

Regionsrådet i Region Syddanmark har mandag givet grønt lys til, at Rygcenter Syddanmark skal flytte til Kolding Sygehus for at skabe plads til de ønskede kommunale og regionale sundhedstilbud i nærhospitalet.

Dermed skal centeret, der i dag er placeret på sygehuset i Middelfart, flytte ind på Kolding Sygehus for at give plads til de mange sundhedstilbud i det nye nærhospital.

Fungerende regionsrådsformand, Bo Libergren (V), glæder sig over, at der er fundet en god løsning for rygcenterets fremtid:

-Det er en flytning, der påvirker mange medarbejdere fagligt og personligt. Derfor har det været afgørende for os i regionsrådet, at medarbejderne i rygcenteret og på Kolding Sygehus er blevet inddraget og hørt. Rygcenteret er kendt for at levere behandlinger i høj kvalitet, og med udgangspunkt i den fremlagte flytteplan skal vi nu arbejde videre med at sikre, at centeret får de bedst mulige fysiske rammer på Kolding Sygehus, siger han i en pressemeddelelse.

Kolding Sygehus samler de kliniske funktioner i hovedbygningen

Etableringen af rygcenteret i de eksisterende bygninger på Kolding Sygehus betyder, at sygehuset må foretage en række ombygninger og afdelingsrokeringer for at sikre, at arealerne bruges optimalt, og at afdelingerne er placeret godt i forhold til hinanden.

Ombygningerne og rokaderne vil bygge videre på den gennemgribende renovering og udbygning, som Kolding Sygehus gennemgik i perioden 2014-2016, og de skal sikre, at de kliniske funktioner samles i sygehusets hovedbygning.

Rokaderne på Kolding Sygehus vil så vidt muligt blive gennemført i år, så et samlet Rygcenter Syddanmark kan rykke ind på Kolding Sygehus i 1. kvartal 2024.

Den samlede pris for etablering af et fremtidssikret og moderne rygcenter på Kolding Sygehus bliver 19,6 mio. kr., mens de mange rokeringer og ombygninger vil koste 27,7 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel