Restriktioner frem til september: Kulturnat & Grøn Koncert aflyst

Mandag 06. April 2020 21:23 606
Grøn bliver ikke afholdt som planlagt. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Grøn bliver ikke afholdt som planlagt. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Arrangementer i Kolding rammes af restriktionerne hen over sommeren.

Statsministerens udmelding mandag aften om, at der til og med august ikke må samles større forsamlinger - blandt andet til sommerens planlagte festivaler - får nu også konsekvenser i Kolding.

Det oplyses mandag aften, at Kulturnatten i Kolding er aflyst:

- På baggrund af statsminister Mette Frederiksens seneste pressemøde, må vi meddele, at vi ikke kan afholde Kolding Kulturnat 2020 som planlagt. Vi havde naturligvis håbet, at vi på trods af Coronaen - og i tråd med Kulturnattens tema “På den anden side” - kunne afholde årets Kulturnat. Men vi bakker fuldt ud op om regeringens beslutning om at forbyde større forsamlinger hen over sommeren. Det vigtigste er, at vi alle har det godt, og at vi som fællesskab kan klare os igennem denne svære tid med Corona/Covid19, skriver Kolding Kulturnat på Facebook.

Også årets Grøn (tidl. Grøn Koncert) i Kolding er formentlig aflyst. Det er dog mandag aften ikke klart meldt ud:

- På baggrund af statsministerens seneste pressemøde, må vi meddele, at vi naturligvis ikke kan forvente at afvikle Grøn Koncert 2020 som planlagt. Vi vil arbejde på højtryk for at finde ud af, hvilke konsekvenser det vil få for Grøn, at statsministeren i dag den 6. april udtaler, at der ikke kan afholdes større arrangementer før til september, skriver Grøn blandt andet på Facebook.

Grøn i Kolding skulle have fundet sted den 17. juli.

Statsministeren løftede desuden sløret for, at den efter påsken lukkes en smule op i Danmark under coronakrisen. Børnehaver, vuggestuer og skolebørn i 0.-5. klasse skal starte den 15. april. Forsamlinger op til 10 personer forlænges til 10. maj. Det samme gælder den danske grænse.