Kolding Netavis

Regionsrådsmedlem: -Tag skyklapperne af

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Poul Erik Jensen (S) har indtil nytår været medlem af byrådet i 32 år (Kolding Kommune) – heraf 30 år i beredskabskommissionen. Privatfoto.

Det lokale regionsrådsmedlem fra Vamdrup mener, at han taler for døve øre.

Region Syddanmark fastholder et afslag til tilbuddet fra brandvæsenet Trekantbrand om at rykke ud til hjertestop eller lignende ved alarm 112, hvis der ikke er en ambulance i nærheden.

-Vi har netop haft en drøftelse om tilbuddet i regionens præhospitale udvalg. Jeg talte for døve øren, siger det socialdemokratiske regionsrådsmedlem Poul Erik Jensen.

Afslaget begrundes med, at det ikke kan administreres manuelt. Hvis brandvæsenet vil være med, skal de køre til alle hjertestop – selv om der er ambulancer i nærheden.

Tilbuddet er ellers gratis, fordi der i forvejen er fast bemanding på de store hovedstationer. Og der er mulighed for at hjælpe til i perioder, hvor det ikke brænder.

-Jeg forstår ikke, hvorfor det skal være så svært, når vi kan se en tilsvarende ordning fungere i hovedstadsområdet, siger Poul Erik Jensen.

Han foreslår, at man på landsplan samtænker brand- og ambulanceberedskabet.

-Men det kræver selvfølgelig, at man i både kommuner og region tager skyklapperne af. Vi har en opgave i at hjælpe borgerne bedst muligt. Og det kan blive gevinsten af et samlet brand- og ambulanceberedskab, slutter Poul Erik Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel