Kolding Netavis

Politikontrol til søs

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Sydøstjyllands Politi.

Tirsdag var Sydøstjyllands Politi på maritim politikontrol ved Snaptun, Juelsminde og i Lillebælt ved Fredericia. Kontrollerne havde primært fokus på at forebygge ulykker på vandet med vandscootere og speedbåde.

Ved kontrollerne undersøgte Sydøstjyllands Politi blandt andet hastighed, for spiritussejlads og om førerne havde de nødvendige færdigheder og kendte til de gældende regler. Beviser, certifikater, sikkerhedsveste og andre forhold, der har betydning for sikkerheden til søs blev tjekket.

Kontrollen resultererede i 19 sigtelser, og i alt blev 11 personer sigtet, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Sigtelserne omfattede for høj hastighed af både vandscootere og speedbåde, manglende veste, og glemte beviser og forsikringspapirer. Herudover blev flere personer i motorbåde også sigtet for at sejle for tæt på Østerstrand ved Fredericia, hvor der er et sejl- og opholdsforbud fra kystlinjen og 300 meter ud.

Ny lovgivning kræver speedbåd-bevis

Loven er for nyligt blevet ændret, så alle der styrer (har hænderne på rattet) en speedbåd, skal have et bevis, der viser, at de har de rette kvalifikationer til det. Man må derfor ikke overlade roret til en person uden dette speedbådsbevis.

Dette gælder også for vandscootere, og beviset er et krav, uanset om du ejer eller lejer fartøjet. Bøden for at styre en speedbåd eller en vandscooter uden bevis er 5000 kroner.

Patruljerne tjekkede også for dette under kontrollen. Ingen blev sigtet, men en person på en vandscooter fik en påtale for dette forhold – fordi en anden person (uden bevis) end føreren af vandscooteren også havde hænderne på rattet – og dermed også styrede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *