Byrådsmedlem: -Alle politikere skal tage ansvar

Søndag 16. September 2018 10:42 1587
Elvis Comic mener, at når der skal spares over 100 millioner kroner i Kolding Kommune - og skatten sættes op - så skal besparelserne gælde alle udvalg. Pressefoto. Elvis Comic mener, at når der skal spares over 100 millioner kroner i Kolding Kommune - og skatten sættes op - så skal besparelserne gælde alle udvalg. Pressefoto.

Alle politikere skal tage ansvar, mener det socialdemokratiske byrådsmedlem Elvis Comic.

Kolding Kommune skal som bekendt spare over 100 millioner kroner på det kommunale budget. En aftale om budgettet blev indgået i starten af september.

Seniorområdet går fri for besparelser på serviceområdet.

Socialdemokraternes Elvis Comic er dog ærgerlig over, at ét udvalg er gået fri af besparelserne:

- Det ærgrer mig, at man i nogle udvalg skal spare op mod 20 millioner kroner og at andre udvalg går fri - som vi ser på seniorområdet, hvor man ikke skal spare nogle penge. Det er i mine øjne som om, at nogle udvalg bliver tilgodeset fremfor andre. Sådan burde det ikke at være. Som politiker skal man tage ansvar for de fejl, man begår, siger byrådsmedlem Elvis Comic til Kolding Netavis.

- Vi ved også, at det er Venstre med Jørn Pedersen i spidsen, der sammen med Dansk Folkeparti har siddet for bordenden de sidste ni år. Men alligevel vælger formanden for Seniorområdet, Søren Rasmussen (DF), at sole sig i, at man ikke skal spare en flad 25 øre (i følge et læserbrev, red.). Det er tankevækkende, og om noget ser det ud som om, at man er indgået i en god vennetjeneste med borgmesteren, tilføjer Elvis Comic.

Borgmester: -Seniorområdet skal også spare

Borgmester Jørn Pedersen oplyser til Kolding Netavis, at seniorområdet også skal spare:

- Seniorområdet skal spare 30 millioner kroner om året. Så det tror jeg nu ikke de ligefrem ser det som, at de ikke skal spare. Så måske den unge Elvis skal tage det kommunale budget lidt mere alvorligt, det er jo ikke et spil, men handler om service til borgere og om ansatte har job eller ej. I øvrigt var hans egen partifælle med i udmøntningen i seniorudvalget, så måske han kan forklare ham, hvad det handler om, fortæller Jørn Pedersen til Kolding Netavis.

Formand for seniorudvalget: -Jeg kæmper fortsat for seniorerne

Viceborgmester og formand for seniorudvalget, Søren Rasmussen (DF), fortæller til Kolding Netavis, at det er korrekt, når han i et læserbrev har skrevet, at der ikke skal spares så meget som en 25 øre på servicen:

- Der skal spares 16 mio. kr. i 2019 / 22 mio. kr. i 2020 / 30 mio. kr. i 2021 og 30 mio. kr. i 2022. I hvert af årene føres de 10 mio. kr. tilbage til seniorområdet fordi der bliver flere ældre. Når jeg skriver at ”Jeg glæder mig over, at der ikke skal spares så meget som en 25 øre på servicen overfor borgerne på seniorområdet”. er det helt rigtigt. Det er fordi besparelserne kan findes, uden at spare på servicen, men ved at gøre tingene mere effektivt, enklere og bruge de rette løsninger, siger Søren Rasmussen til Kolding Netavis og tilføjer:

- For socialdemokraten Elvis Comic, er det vigtigt at spare på servicen overfor de ældre og syge, jeg har det lige modsat. Så seniorerne og dem der har behov for hjælp, kan glæder os over, at det er mig og Dansk Folkeparti der har mest indflydelse og ikke Elvis Comic og Socialdemokraterne. Man kan roligt regne med, at jeg fortsat vil kæmpe for seniorerne, hjemmehjælpsmodtagerne og plejehjemsbeboerne, så Socialdemokraterne ikke får gennemført besparelser på den hjælp og støtte de får, siger Søren Rasmussen til Kolding Netavis.

Elvis Comic mener, at når der skal spares over 100 millioner kroner i Kolding Kommune - og skatten sættes op - så skal besparelserne gælde alle udvalg:

- Jeg mener bare, at man skal huske på, at vi er 25 byrådspolitikere, der sidder i en række udvalg, hvor besparelserne skal falde, så gælder det alle udvalg. Uanset om det er Teknik- og Klimaudvalget, eller det er seniorudvalget. Jeg synes, at man har ramt ved siden af i forhold til besparelserne i de forskellige udvalg. Det er helt galt. Det er en fælles opgave at spare - derfor mener jeg, at man skal tildele samtlige udvalg besparelseskriterier, slutter Elvis Comic.

Det har dog været et samlet byråd, som stod bag budgetforliget for 2019.

Søren Rasmussens læserbrev fra den 4. september:

Jeg glæder mig over, at der ikke skal spares så meget som en 25 øre på servicen overfor borgerne på seniorområdet.

Det område i Kolding Kommune, som udvikles mest, er seniorområdet. Ustandseligt laves der nye tiltag, initiativer samt spændende og gavnlig udvikling. På demensområdet, på plejecentrene, i hjemmehjælpen og hjemmesygeplejen, på aktivitetscentrene, ja, i alle steder sker der nyt.

Det er ganske enkelt nødvendigt, at vi hele tiden tænker på at udvikle. Vi skal levere en bedre service, og vi skal levere den til stadig flere. Derfor kan vi ikke hænge os i, hvad man gjorde i går. Vi skal gøre det, der er bedst, mest intelligent og værdigt.

De konservatives Knud Erik Langhoff skriver i et læserbrev om "trylleslag" og "magi" på seniorområdet. Der er dog hverken magi eller trylleri involveret. Der er dygtighed og stor vilje til at gøre tingene stadig bedre og mere effektivt.

Når man laver forandringer og gør tingene bedre, så kan bagstræberne bruge tiden på at vrøvle om, hvorfor det først bliver ændret nu og ikke blev ændret i går. Men sådan er det jo med udvikling, i morgen gør vi noget, der er bedre, end det vi gjorde i går - og når vi er færdig med det, så gør vi noget nyt, der er endnu bedre og sådan fortsætter det. Udviklingen stopper aldrig, der er nogen der bidrager til udviklingen, og så er der andre, der spilder tiden på at undre sig.

Tags