Kolding Netavis

Oplev dramatisererede særrundvisninger om Koldinghus og Staldgården

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Steen Pedersen.

Særundervisninger på Koldinghus og i Staldgården.

I forbindelse med Trekantområdets Festuge tilbyder Museum Kolding og Koldinghus i samarbejde dramatiserede særrundvisninger, der tager deltagerne med på en tidsrejse fra 1268, hvor Koldinghus blev bygget som grænseborg til 2. verdenskrig, hvor Staldgården fungerede som hovedkvarter for Gestapo.

Staldgårdens historie hænger uløseligt sammen med Koldinghus’ historie. Store ombygninger på slottet omfattede også Staldgården, som var en vigtig del af det samlede anlæg, da det var her, man opstaldede først kronens og siden lenets heste.

Slottets og Staldgårdens mure rummer mange fortællinger om konger og dronninger, om krige og kærlighed og om regimenter og heste, men de rummer også den grumme fortælling om besættelsen af Kolding, Gestapos indkvartering og brug af tortur.

Fortællingen formidles af en guide og af flere udklædte skuespillere, som deltagerne møder. Dramatiseringerne og fortællingerne bringer nogle af de mange personer, som har haft deres daglige gang på slottet og i Staldgården, til live igen.

Særrundvisningerne finder sted onsdag 31. august og torsdag 1. september, begge dage kl. 16, 17 og 18. Rundvisningerne, der varer ca. 2 timer, begynder ved Koldinghus og slutter i Staldgården. Billetter kan købes her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel