Økonomisk kaos koster 141 medarbejdere jobbet

Onsdag 13. November 2019 18:55 459
Det stramme budget næste år koster nu 141 medarbejdere stillingen. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Det stramme budget næste år koster nu 141 medarbejdere stillingen. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det økonomiske kaos på det kommunale budget koster nu en række medarbejdere jobbet.

For første gang melder Kolding Kommune nu ud om, hvad det stramme budget for 2020 får af konsekvenser.

Og det koster 141 medarbejdere jobbet. Det fordeler sig mellem medarbejdere, der er varslet afsked og ledige stillinger, der ikke bliver genbesat. Hovedparten er fuldtidsstillinger, men tallet dækker også over eksempelvis ungarbejdere, der arbejder ganske få timer.

De kommende to-tre uger er der partshøring, så det er ikke en endelig opgørelse. Desuden skal forældrebestyrelserne forholde sig til, om de med egenbetaling vil fortsætte med køkkenhjælp i institutioner, ligesom skoleområdet først kommer med planlægningen til januar.

Kolding Kommune har valgt hurtigt at varsle medarbejdere en opsigelse, så det får større effekt for næste års budget.

- Vi har arbejdet hurtigt efter byrådsbeslutningen, hvorfor at medarbejderne hurtigt er blevet varslet. Dels for at sikre at budget 2020 holder, og dels for at skabe tryghed ved de medarbejdere der er tilbage, forklarer kommunaldirektør Thomas Boe i en pressemeddelelse.

Hjælp til medarbejderne

Kommunens HR afdeling holder orienteringsmøder for afskedigede medarbejdere i december 2019 og i jan og februar 2020. De er spredt på flere måneder, fordi medarbejderne har forskellige varsler.

En del af hjælpen er sparring på deres CV, som en hjælp til at komme videre i deres arbejdsliv. Medarbejderne har også mulighed for at få støtte fra Tryghedspuljen til eksempelvis kompetenceudvikling og efteruddannelse, men også karrieresparring, -afklaring og individuel rådgivning.

Tags