Økonomien sejler: Kaptajnen padler løs i en optimistjolle

Torsdag 02. maj 2019 04:44 1056
Elvis Comic (S). Foto: Kathrine Hvid Lind. Elvis Comic (S). Foto: Kathrine Hvid Lind.

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Kolding Kommunes økonomi er for alvor udfordret - Det er desværre ikke nyt, men alvoren begynder nu for alvor at sætte sine spor og konsekvenserne står i kø for borgere og medarbejdere i hele kommunen.

Det er simpelthen for dårlig økonomistyring og alt for kortsigtet planlægning, der er forklaringen i Kolding Kommune.

Årsregnskabet viser endnu engang de barske sandheder. Jeg frygter for fremtiden for borgerne med behov for en anstændig og ordentlig service i Kolding Kommune. Det serviceniveau vi giver til børn og unge, ældre, de socialt udsatte og andre med behov, bliver sammen med medarbejderne de første der rammes af konsekvenserne. Det er simpelthen for dårlig ledelse og styring.

Kommunens førstemand uddeler fyresedler fremfor at få løst udfordringerne, men hvad med det politiske ansvar som Venstre og Borgmesteren bør stå til ansvar for?
Hvis borgmesteren havde været Økonomidirektør i Kolding Kommune, så er der ingen tvivl om, at han var blevet fyret.

Vi bør som byråd sikre en ansvarlig økonomisk styring fremover, der holder hånden under de svageste borgere i vores samfund. Men det ansvar sejler sammen med økonomien i disse år i Kolding Kommune. Jeg håber borgerne efterhånden får øjnene op på den kortsigtede planlægning og manglende ansvar over for borgerne, som udvises fra hjørnekontoret på Rådhuset.

Der er brug for en kaptajn på broen som kender sit ansvar og som tager kommunens udfordringer alvorligt. Lige nu padler kaptajnen rundt i egen andedam i en optimistjolle og med retning mod afgrunden.

Tags