Kolding Netavis

Nyt COVID-19 testcenter vil påvirke trafikken

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Mandag åbner det nye COVID-19 testcenter i Kolding på adressen Kokbjerg 1A. Testcentret betyder øget trafik i industriområdet omkring Kokholm.

Myndighederne vil løbende tilpasse antallet af tests, så det generer trafikken i området mindst muligt, men bilisterne anbefales at sætte god tid af til turen. Det oplyser Kolding Kommune.

Det nye indendørs testcenter skal erstatte de to eksisterende testcentre i Kolding, som nu nedlægges. Omlægningen betyder:

Fra mandag den 26. oktober skal de borgere, der ellers skulle køre til testteltene ved Kolding Storcenter, køre til det nye testcenter Kokbjerg 1A.

Fra onsdag den 28. oktober vil borgere, der ellers skulle køre til testteltene ved sygehuset i Kolding, køre til det nye testcenter på Kokbjerg. Det er blandt andre borgere med milde symptomer og dem, der skal testes forud for indlæggelse på sygehuset.

Kolding Kommune har sammen med Sygehus Lillebælt og Region Syddanmark lavet en plan for, hvor mange tests, der foretages henover testcenterets åbningstid – kl. 08-20 på hverdage og kl. 08-18 i weekenden.

På hverdage vil antallet af tests og dermed trafikken til testcenteret blive reguleret, så der tages hensyn til myldretidstrafikken i området omkring Kokholm. Men der kan ventes øget trafik – både i myldretiden og resten af dagen.

Kolding kommune, Sygehus Lillebælt, Region Syddanmark og Sydøstjyllands Politi vil i testcenterets opstartsperiode dagligt holde et møde for at vurdere, hvordan trafikken glider.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel