Kolding Netavis

Ny buskøreplan byder igen på færre ruter og færre afgange

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Sydtrafik.

Sydtrafik har skiftet køreplan og det har givet nedskæringer.

Ringere køreplaner og højere takster, er de to parametre Sydtrafik ofte benytter sig af, når passagerer og indtægter svigter. Og hver gang med resultatet – endnu færre passagerer – og mindre indtægter.

Den 27. juni skiftede Sydtrafik køreplaner. Denne gang dog tilsyneladende kun med nedskæringer af busruter og afgange. Forhøjelse af taksterne slipper brugerne åbenbart for, skriver netavisen sebro-press.

Men med nye køreplans ikrafttrædelse er det eksempelvis slut med køre med rute 147 fra Kolding via Vamdrup og Jels til Toftlund. Nu kører bussen kun til Jels. En rute som tidligere også har været ramt af nedskæringer, hvor man tidligere kunne køre direkte fra Kolding og helt til Tønder uden at skifte.

Lokalbusser rammes også

Også lokalbusserne i Kolding Kommunes sydlige del rammes. Omkring Ødis, Vamdrup og Stepping er lokalruterne 520, 521, 527 og 539 nu nedlagt som kombinerede kommunale lokalruter og skolebusser.

I stedet har kørselsberettigede skoleelever, bosiddende i Stepping-området, fået tilbudt en ny flextrafik ordning, kaldet Flexskole. Det betyder, at børnene vil blive kørt i mindre biler, fra hjem til skole og omvendt. Ordningen er gratis for befordringsberettigede børn, mens andre børn kan bruge den mod betaling.

“Plus ung”

For unge som er bosiddende i Kolding Kommune med ungdoms kort og 4,5 km. eller mere til nærmeste busrute, oprettes også en ny flextrafik ordning kaldet Plus Ung. Her bliver der tilbudt gratis kørsel mellem hjemmeadressen og til nærmeste offentlig busstoppested, der har kollektiv busforbindelse til deres uddannelsesinstitution.

For de øvrige ruter i området- både lokale og regionale – ser det ikke ud til, at den nye køreplan ændrer noget mærkbart. Og det gælder Rute 254 Kolding-Hejlsminde, 134 Kolding-Christiansfeld-Haderslev, 252 Kolding-Ødis-Vamdrup, samt X 900 Vejle-Kolding-Sønderborg med stop på forbindelsesvejen ved Christiansfeld.

//sebro-press

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel