Kolding Netavis

Nu skal veje og cykelstier rengøres

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Traktoren fejer sand, blade og henkastet affald ud på vejen, hvor det bliver suget op af de to store maskiner bagefter, der også fejer og vasker vejen. Foto: Kolding Kommune.

I næste uge går Kolding Kommune i gang med den årlige efterårsfejning af kommunens veje og cykelstier.

I år foregår rengøringen lidt senere end normalt, da træerne på grund af det milde vejr er lidt sent på den med at tabe bladene.

-Træer som eg og bøg står stadig med mange blade på grenene. Derfor har vi udskudt den årlige efterårsfejning en smule. De steder, hvor der allerede ligger en del nedfaldne blade, giver vi lige en tur med vores mindre fejebil eller med vores traktorer med kost, indtil vi er klar til den store efterårsfejning, fortæller skov- og landskabsingeniør Anders Krog, i en pressemeddelelse.

Efterårsrengøring af kommunens veje og cykelstier

Når fejningen starter, bliver de kommunale veje og cykelstier fejet og vasket. Sand, blade, henkastet affald, osv. skal væk. Den årlige efterårsrengøring bidrager bl.a. til at undgå, at rendestensristene stopper til, så vand ikke kan løbe væk fra vejene.

-Rengøringen hjælper til at holde vores omgivelser pæne, men det handler også om at forebygge oversvømmelse og vand på vejene. Hvis rendestensristene stopper til, kan vandet ikke løbe bort ved kraftig regn, og det skaber problemer for trafikken. Endelig hjælper fejningen til at holde ukrudt nede, så det ikke ødelægger belægningen, og til at øge sikkerheden for fodgængere og cyklister, forklarer Anders Krog.

Vis hensyn

Omkring 15 medarbejdere fordelt på to grupper vil være involveret i efterårsrengøringen.

-Hver gruppe kører i et ‘tog’ med 2-3 traktorer med koste sammen med to store maskiner, der både fejer, suger og vasker. Jeg håber, bilister og andre trafikanter vil vise hensyn og holde afstand, når de møder os, for vi fylder lidt på vejene, siger Anders Krog og fortsætter:

-Det vil også være dejligt, hvis bilister så vidt muligt parkerer på egen grund i stedet for langs kantstenen, mens vi kører med vores fejemaskiner. Ellers er vi nødt til at køre udenom de parkerede biler og kan ikke komme helt ind til kantstenen og gøre ordentligt rent, og vi kommer ikke tilbage senere.

Grundejernes ansvar

Mens kommunens sørger for rengøring af kommunale veje og cykelstier, så er det grundejernes ansvar at holde fortove og private fællesveje rene.

-Som grundejer har man ansvaret for at renholde fortovet ud for egen grund. Ansvaret for private veje og private fællesveje er placeret hos grundejerne, der ofte vil være organiseret i en grundejerforening eller et vejlaug. Den allervigtigste opgave, når man gør rent, er at sørge for at holde rendestensristene rene, så vandet kan løbe bort, pointerer Anders Krog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel