Nu kan du snart få gratis kompost - igen

Lørdag 06. Oktober 2018 06:22 1154
I efterårsferien kan borgere hente gratis kompost - blandt andet på genbrugspladsen på Bronzevej. Pressefoto (Arkivfoto) I efterårsferien kan borgere hente gratis kompost - blandt andet på genbrugspladsen på Bronzevej. Pressefoto (Arkivfoto)

I foråret 2018 kunne kommunens borgere hente gratis kompost på genbrugspladserne for at sætte fokus på vejen fra haveaffald til nye afgrøder. Efterspørgslen var stor, og nu gentages tilbuddet i Vamdrup, Christiansfeld og på Bronzevej i Kolding.

Kolding Kommune har lagt sig i selen for at blive foregangskommune inden for cirkulær økonomi. Den tankegang passer kompost godt ind i, da næringsstofferne fra haveaffaldet kommer tilbage i naturens kredsløb i form af havekompost.

- Vi har allerede mange cirkulære projekter i gang, og nu er vores tilbud om gratis kompost et par gange om året en del af paletten. Komposten på genbrugspladserne giver mulighed for at skabe opmærksomhed om en cirkulær tankegang, nemlig i form af naturlig gødning, siger formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville, i en pressemeddelelse.

Der kan hentes gratis kompost på genbrugspladserne i Vamdrup, Christiansfeld og på Bronzevej i Kolding. Det foregår i efterårsferien.

Fingrene i mulden for børnefamilier på Harteværket

Samtidig får børn og deres voksne også mulighed for at få fingre i komposten, dog i andre størrelsesforhold. I efterårsferiens hverdage 15.-19. oktober klokken 10-15 på Harteværket kan man lave hjemmelavede urtepotteskjulere af genbrugsmaterialer og så frø i kompostjord. Medarbejdere fra Renovation står klar med masser af inspiration og en god bunke materialer. Arrangementet er en del af Harteværkets tilbud i efterårsferien.

Praktisk information om komposten

Der fyldes løbende op med kompost på de tre genbrugspladser. Derfor kan genbrugspladsen godt være løbet tør for kompost den ene dag og fyldt op dagen efter. Tilbuddet gælder private borgere. Husk at tage en skovl med til at læsse komposten på traileren.

Hvad er cirkulær økonomi?

Cirkulær økonomi og tankegang handler både om, hvordan produkter fremstilles og forbruges: Kan man designe møbler, kaffemaskiner eller hele bygninger, så det kan adskilles efter brug og komme tilbage i værdikæden? Og behøver der egentlig at være syv trailere på villavejen – eller kan man nøjes med en enkelt til deling?

Tags