Nu får Kolding en tandlægevagt

Lørdag 07. December 2019 06:33 382
I starten af næste år får Kolding en tandlægevagt på Kolding Sygehus. Foto: Dreamstime.com. I starten af næste år får Kolding en tandlægevagt på Kolding Sygehus. Foto: Dreamstime.com.

Beboere i Trekantområdet får fremover kortere vej til akut tandlægebehandling i weekender og på helligdage. Nu kommer der tandlægevagt i Kolding.

Tandpine kommer altid ubelejligt. Men sker det i en weekenden eller på en helligdag, så kan det virke helt uoverskueligt at skulle vente med behandling, til det bliver hverdag igen. Derfor søger mange syddanskere til tandlægevagten, som yder akut tandlægehjælp i weekender og helligdage.

I dag er der kun tandlægevagt i Esbjerg og Odense, og det kan give lang transport, hvis man bor Trekantområdet. Derfor vil Region Syddanmark udvide den syddanske tandlægevagt, så det fremover også bliver muligt at få akut tandlægehjælp uden for normal behandlingstid på en klinik i Kolding.

I Sønderjylland kommer der en afdeling i Sønderborg, oplyser Region Syddanmark.

Sagen blev behandlet i Udvalget for det nære sundhedsvæsen, og udvidelsen af tandlægevagten skal endeligt godkendes i regionsrådet i begyndelsen af 2020.

Tandlægevagten i Kolding kommer til at ligge på Sygehus Lillebælt i Kolding. Det sker i starten af 2020.

Tags