Kolding Netavis

Nicolai Kultur får håndsrækning til projekt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Nicolai.

Nordea-fonden støtter Nicolai Kulturs arbejde med ’gør-det-sammen’ fællesskaber med 1.194.500 kroner.

Med støtte fra Nordea-fonden er det nu muligt at realisere projektet Hånd og ånd – fællesskab, samtale og håndarbejde, der vil arbejde på tværs af generationer og foreningsliv de næste tre år.

Nicolai Kultur har gennem flere år arbejdet med deltagelse og fællesskaber som drivkraft for kulturhusets 6000 kvadratmeter i hjertet af Kolding. Fra Nicolai for børn har Nicolai Kultur mange års erfaring med at introducere kunst og design med fokus på at give lyst til at skabe. Den ånd ønsker Nicolai Kultur at overføre til et ’Nicolai for voksne’ med fokus på fællesskaber gennem håndarbejde.

Projektet er rettet mod individuelle kulturskabere, foreninger med håndens arbejde i fokus, professionelle kunsthåndværkere, kunstnere og designere samt studerende fra byens videregående uddannelser. Hånd og ånd har Nordea-fonden valgt at støtte med 1.194.500 kroner.

Brobygning og lokalt netværk

-Vi er taknemmelige for Nordea-fonden generøse støtte til projektet, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Frivilligheden ændrer sig, og Foreningsdanmark har det svært. De unge har lyst til at deltage, men møder ikke foreningslivet. Foreningerne har brug for hjælp til at vide mere om de unges motivation for at kunne tilpasse sig dem. Vi ser en opgave her og ønsker at facilitere nye fællesskaber gennem nyskabende håndarbejdssaloner på tværs af traditionelle skel.

Nye brugere i Nicolai

Nicolai Kultur ønsker at medvirke til generationsskifte i foreningerne samt at få nye brugere i kulturhuset.

-Vi er både stolte over og taknemmelige for, at Nordea-fonden ser relevansen af dette vigtige projekt. Det samlede Nicolai slogan er netop ’Nicolai – fælles om kulturen’, og vi ser en væsentlig opgave i at facilitere ’gør-det-sammen’ fællesskaber såvel som lokale netværk. Og så har vi på egen hånd oplevet, at aldersforskel ikke betyder det store, hvis man er sammen om en fælles interesse, siger Mette Strømgaard Dalby om Hånd og ånd projektet, som hun også håber kommer til at inspirere andre til lignende aktiviteter.

En attraktiv Nicolai Gård

En del af projektet handler om at give Nicolais 1000 kvadratmeter gård nyt liv, så den bliver mere attraktiv at opholde sig i. Helt konkret er der tale om en udendørs overdækning til arrangementer og ophold i Nicolai Gård, så det bliver nemmere for brugerne selv at lave events og aktiviteter.

Deltagelse som strategi

Deltagelse har gennem de sidste syv år været et strategisk fokuspunkt hos Nicolai Kultur. Det store kulturhus i Kolding har været med i både forsknings- og udviklingsprojekter i samarbejde med de europæiske kulturhuses organisation ENCC, Kulturhusene i Danmark og Aarhus Universitet og formidlingsmæssigt i form af udgivelsen Deltag! – en håndbog til kulturarbejdere af Nicolai Kulturs leder, Mette Strømgaard Dalby.

Det samlede Hånd og ånd-projekt beløber sig til 2.660.287,50 kr. og Nordea-fonden har støttet med det fulde ansøgte beløb på 1.194.500 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel