Nice jazz på Godset

Torsdag 19. September 2019 04:03 470
Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet kan opleves på Godset. PR-foto. Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet kan opleves på Godset. PR-foto.

Publikum kan opleve Nice jazz på Godset.

Lørdag den 28. september præsenterer Jazz6000 den unge, fremadstormende gruppe Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet blev dannet i Aarhus for syv år siden. Selv om gruppens fire musikere i dag bor langt fra hinanden i henholdsvis Helsinki i Finland, Bamako i Mali, Berlin i Tyskland og Aarhus i Danmark, finder de stadig sammen om deres forkærlighed for moderne jazz, som den spilles i det nye årtusinde. De unge bandmedlemmer er nemlig alle en del af den moderne jazzbevægelse, som præger dansk jazz i disse år.

Gruppen består af Frederik Emil Bülow på trommer, Jon Døssing Bendixen på klaver og synthesizer, Adrian Christensen på kontrabas og Casper Hejlesen på elguitar. Gruppen kombinerer i sin iørefaldende musik alt fra traditionel jazz til hiphop, afro og klassisk kompositionsmusik.

Musik, der giver genlyd

Det er musik, der har givet genlyd her og der og allevegne. De seneste par år har gruppen således turneret i både USA, Vestafrika, Rusland og Europa.

Gruppens første album blev i 2014 belønnet med DMA-prisen for ”Årets nye danske jazznavn”, mens gruppens andet album blev præmieret af Statens Kunstfond. På det tredje album fra 2018 spiller de sammen med den verdenskendte jazzguitarist Gilad Hekselman. Han har bl.a. sagt følgende (i dansk oversættelse) om gruppens musik: “Fra det første øjeblik jeg hørte de her drenge, kunne jeg høre, at det er virkelig original musik, der både er helt og aldeles anderledes og så alligevel præget af fortidens musik. Det er musik kendetegnet ved stor skønhed og en helt unik lyd”.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet spiller lørdag den 28. september kl. 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen Billetprisen er 120 kroner for medlemmer af Jazz6000 og 180 kroner for ikke-medlemmer. Studerende og unge under 25 år kommer ind til 60 kroner.

Klokken 19.15 er der gratis forkoncert i Godsets cafe med det unge MGK-band Trio Turp, der eksperimenterer indenfor jazzens og fusionens rammer. De vil præsentere lytteren for et blandet repertoire og glæder sig til at give publikum en oplevelse af tilstedeværelse og leg med musikken. Trioen bestående af Simon Turp på elbas, Jeppe Hauberg på trommer og Martine Toldam på klaver. Alle tre er studerende på MGK i Kolding.