Kolding Netavis

Musik og poesi på biblioteket

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Du kan opleve to af Danmarks største kunstnere, musikeren Nikolaj Nørlund og forfatteren Naja Marie Aidt, når de fortæller om deres samarbejde med albummet Housewarming. GAFFA-journalist Finn P. Madsen taler med dem, og de giver smagsprøver på albummet.

I 2019 udgav Aidt/Nørlund et af årets bedste danske udspil, Housewarming. Et album hvor Nikolaj Nørlund har skrevet musikken og udtænkt den musikalske masterplan sammen med sin faste kapelmester Adi Zukanovic, mens Naja Marie Aidt har skrevet teksterne. Hør historien om albummet, når GAFFAs Finn P. Madsen i en artisttalk med Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt spørger ind til samarbejdet og tilblivelsen af Housewarming, og ikke mindst hvordan de to kunstnere har udfordret hinanden, mens den ene sad i København og den anden i Brooklyn.

Albummet emmer af kosmopol, ensomme nætter, ar på sjælen, men også et smalt lille håb. Musikken smelter dragende sammen med de litterære tekster, og skaber deres helt egen rum. Som lytter suges man ind deres drømmende univers.

To af Danmarks største kunstnere

Nikolaj Nørlund er musiker, sangskriver, producer og pladeselskabsejer, og hans karriere har været brolagt musikalske kollaborationer på kryds og tværs. Både lyrisk og musikalsk er Nikolaj Nørlund æstetisk i en klasse for sig.

Naja Marie Aidt er en af Danmarks mest personlige forfattere og digtere, der med sin minimalistiske skrivestil skaber et spændingsfelt ud af små ubetydelige hverdagshændelser, hvor tingene ofte er kørt af sporet og ude af kontrol.

En aften i Bryggeriet

Arrangementet foregår i Bryggeriet på Kolding Bibliotek onsdag den 2. september klokken 19.00-20.30. Billetten koster 75 kroner og kan købes på www.koldingbib.dk eller på biblioteket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel